Жадан зможе відвідувати Білорусь – заборону на в’їзд скасовано

Жадан зможе відвідувати Білорусь – заборону на в’їзд скасовано

11 Лютого 2017
1239
11 Лютого 2017
21:25

Жадан зможе відвідувати Білорусь – заборону на в’їзд скасовано

1239
Влада Білорусі скасувала заборону на в'їзд для українського письменника Сергія Жадана.
Жадан зможе відвідувати Білорусь – заборону на в’їзд скасовано
Жадан зможе відвідувати Білорусь – заборону на в’їзд скасовано

Про це повідомляє білоруське видання «Радіо Свобода». 

«Те, що питання вирішилося позитивно, це гарне свідчення, що суперечностей між  нами немає. Дуже розраховую, що це - не тенденція, а випадковість», - сказав Сергій Жадан, коментуючи скасування заборони.

Письменник у своєму Facebook написав, що тішиться можливості відвідувати Білорусі і планує приїхати на концерт у травні.

«Друзі, ну що - хрестовий похід відміняється! Здоровий глузд і почуття гідності перемагають все, що було написане в путінських темниках. Дуже тішусь можливості далі відвідувати Білорусь і поглиблювати українсько-білоруські культурні зв'язки.

Дуже дякую українському МЗС та особисто Павлу Клімкіну за оперативність та наполегливість. Дуже дякую послу України в Білорусі та всій команді українських дипломатів у Мінську за підтримку та принциповість. Дуже дякую білоруському МЗС за готовність іти назустріч. Дякую Ірині Геращенко за допомогу.

Дякую білоруським колегам-письменникам за чітку й відверту позицію. Дякую всім вам - дорогі українці та білоруси. Побачимось у травні в Мінську на концерті. Слава Україні! Живе Білорусь!», - написав Сергій Жадан.

Нагадаємо,  вчора, 10 лютого, у готелі в столиці Білорусі міліція затримала українського письменника Сергія Жадана через заборону в’їзду до Російської Федерації.  Згодом Сергію Жадану поставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін.

Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що посольство України в Білорусі та МЗС Украіни  готують ноту з приводу затримання у Мінську українського письменника Сергія Жадана.

Пізніше стало відомо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів телефонну розмову з головою МЗС Білорусі щодо затримання в Мінську українського поета.

На фото – Сергій Жадан показує у паспорті відмітку про заборону на в'їзд до Білорусі

Фото: 5 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1239
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду