У Мінську міліція затримала письменника Сергія Жадана

У Мінську міліція затримала письменника Сергія Жадана

11 Лютого 2017
1361
11 Лютого 2017
11:37

У Мінську міліція затримала письменника Сергія Жадана

1361
Вчора, 10 лютого, у готелі в столиці Білорусі міліція затримала українського письменника Сергія Жадана через заборону в’їзду до Російської Федерації. За гратами він провів усю ніч.
У Мінську міліція затримала письменника Сергія Жадана
У Мінську міліція затримала письменника Сергія Жадана

Про це письменник повідомив у своєму Facebook.  

«А ось весела історія, що сталась зі мною сьогодні в Мінську. Близько другої ночі до мене в готельний номер нагрянув міліцейський патруль - серйозний і зосереджений. Нічого не пояснюючи, доправили до відділення, почали пробивати по базі, нічого не знайшли.

Задзвонили до КДБ. Там їм порадили їхати до іншого відділення, Ленінського. В Ленінському знову пробивали по базі, врешті, пояснили - виявляється, мені ще 2015-го заборонено в'їзд на територію РФ (яка прикрість) із формулюванням "за причастность к террористической деятельности"», - написав Сергій Жадан.

Він пояснив, що оскільки Білорусь та Казахстан знаходяться із Російською Федерацією в одній візовій зоні, то заборона на в’їзд до РФ автоматично переходить і до Білорусі з Казахстаном.

«І якщо неможливість потрапити в Казахстан я ще якось переживу, то за Білорусь прикро. Ночувати довелось у камері. На ранок довго писали пояснювальні, розпитували про тероризм», - повідомив письменник.

Згодом Сергію Жадану поставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін.

«І ось що я думаю. Дорогі друзі з МЗС та посольства України в Білорусі, це ж неправильно, коли українських поетів арештовують без пояснення й тримають у камері без причини? Правильно ж? Може якось відреагуєте? Давайте, скажімо, розірвемо з ними дипломатичні стосунки. Або оголосимо їм Хрестовий похід. Будь-ласочка», - написав письменник.

Нагадаємо, 2 грудня 2016 року українська компанія Limelite, швейцарська Film Brut і Держкіно України уклали контракт на виробництво повнометражного ігрового фільму «Ворошиловград» за однойменним романом Сергія Жадана.

Фото: lb.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1361
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду