Вступ генерального директора «Львівської хвилі» до НСЖУ викликав скандал

Вступ генерального директора «Львівської хвилі» до НСЖУ викликав скандал

7 Лютого 2017
2560
7 Лютого 2017
18:26

Вступ генерального директора «Львівської хвилі» до НСЖУ викликав скандал

2560
Перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко різко засудив рішення Львівської обласної організації НСЖУ про вступ до Спілки гендиректора і реального власника радіо «Львівська хвиля» Мирослава Хом’яка.
Вступ генерального директора «Львівської хвилі» до НСЖУ викликав скандал
Вступ генерального директора «Львівської хвилі» до НСЖУ викликав скандал

Про це повідомляє видання Zaxid.net.

«У Національній спілці журналістів України щиро стривожені публічним резонансом та протестами авторитетних львівських журналістів, які викликала новина про прийом до лав НСЖУ Мирослава Хом’яка. Вважаю, що при всій демократичності і відкритості НСЖУ, в нашій організації немає місця тим, хто свідомо і брутально нищив свободу слова, порушував права журналістів. Бо інакше ми маємо толерувати і прес-службу «Беркута», і авторів темників, і, зрештою, «тітушок»…»,написав Сергій Томіленко у відкритому листі до львівських журналістів, опублікованому 7 лютого.

За його словами, в Україні є системна проблема – безкарність за порушення прав журналістів. «Але це зовсім не означає, що непокарані вороги вільного слова можуть вимагати поваги та визнання журналістської спільноти», – додав він.

Водночас, як зазначає Сергій Томіленко, рішення про членство Мирослава Хом’яка з НСЖУ залежить від позиції членів львівського обласного осередку.

В свою чергу голова львівського обласного осередку НСЖУ Ярослав Климович у заявив, що не бачить проблеми у вступі Мирослава Хом’яка до Спілки. За його словами, НСЖУ в першу чергу є громадською організацією, тож вона «не розглядає політичні моменти».

«Ні Томіленко, ні Климович не приймають у Спілку – приймає секретаріат обласної організації. Найголовніша вимога полягає в тому, щоб це відповідало статуту, де чітко передбачено, щоб людина професійно займалась журналістикою. Мирослав Хом’як є генеральним директором найавторитетнішої радіокомпанії "Львівська хвиля". Він має дві рекомендації від членів Спілки. І в тих матеріалах, які ми маємо, він є редактором трьох проектів на "Львівській хвилі". А Томіленкові я би порадив зайнятись тим, щоб не розвалилась національна спілка», - заявив Ярослав Климович, відмовившись при цьому назвати прізвища членів НСЖУ, які надали рекомендації Мирославу Хом’яку.

У редакції «Львівської хвилі» відмовились надати Zaxid.net коментар, посилаючись на те, що коментувати цю ситуацію може лише генеральний директор. Сам Мирослав Хом’як не відповів на спроби видання отримати його телефоний коментар з цього приводу.

Як зазначає Zaxid.net, 3 лютого під час під час засідання секретаріату львівського осередку НСЖУ Мирослава Хом’яка прийняли до лав НСЖУ, хоча згідно зі статутом організації її членами можуть стати ті, хто не менше року професійно займаються журналістикою.

«Судячи з офіційної біографії 49-річного голови львівського обласного осередку партії «Наш край» Мирослава Хом’яка, його стосунок до журналістики обмежується посадою гендиректора радіостанції "Львівська хвиля", яку він посів у липні 2015 року. Хом’як є фактичним власником цієї радіостанції з середини 2000-х років, йому також належить львівський інформаційний сайт "Гал-інфо", хоча обидва медіаактиви юридично оформлені на інших осіб», - стверджує видання.

Zaxid.net також зазначає, що вступ Мирослава Хом’яка до НСЖУ викликав негативну реакцію  львівських журналістів, оскільки він у 2004 році начебто безпосередньо керував кампанією тиску на опозиційні львівські ЗМІ.

«Детектор медіа» надасть можливість Мирославу Хом’яку прокоментувати ситуацію і звинувачення на свою адресу.

Нагадаємо, 14 вересня 2015 року під час Форуму лідерів місцевого самоврядування партії «Наш край» голова Львівської обласної організації політичної партії «Наш край» Мирослав Хом’як заявив, що пріоритетом кожного господарника є захист своїх земляків і забезпечення розвитку рідного краю.

На фото - Мирослав Хом’як 

Фото: «Гал-інфо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2560
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду