Міністр з питань окупованих територій пояснив різницю між окупацією та ефективним контролем

Міністр з питань окупованих територій пояснив різницю між окупацією та ефективним контролем

30 Січня 2017
2444
30 Січня 2017
16:57

Міністр з питань окупованих територій пояснив різницю між окупацією та ефективним контролем

2444
Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш пояснив, чому державна політика спрямована на реінтеграцію, а не деокупацію Донбасу.
Міністр з питань окупованих територій пояснив різницю між окупацією та ефективним контролем
Міністр з питань окупованих територій пояснив різницю між окупацією та ефективним контролем

В інтерв’ю «Українській правді» міністр Вадим Черниш прокоментував положення урядового плану щодо реінтеграції непідконтрольних територій Донбасу, який був затверджений розпорядженням уряду від 16 січня та який об’єднання «Самопоміч» вимагає переглянути, вбачаючи в ньому «державну зраду».

«Самопоміч» вимагає визнати окремі райони Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) окупованими, а вже потім проводити їх деокупацію. Вадим Черниш заявив, що у випадку ОРДЛО недоречно вживати термін «окупація». За його словами йдеться не про «окупацію» РФ, а про «ефективний контроль». На його думку, визнати непідконтрольні території Донбасу окупованими – «це фактично побудувати стіну, і це підтримка тренду на порушення територіальної цілісності України».

Наводимо цей фрагмент інтерв’ю:

«– Наскільки питання реінтеграції непідконтрольних територій Донбасу є актуальним, допоки їх контролює Росія? Так, "Самопоміч" у своїй заяві переконує, що замість цього треба визнати ці території "окупованими", а вже потім проводити деокупацію.

– Ховатися за словом "деокупація" – це маніпулювати свідомістю. Бо що означає "деокупація" і у який спосіб її проводити? Жодного пояснення з їхнього боку.

Законопроект "Про тимчасово окуповану територію", який пропонує фракція "Самопоміч", як на мене, дивний і шкідливий. Можна будь-які території називати хоч Марсом – вони від того на Марсі не будуть. Бо є міжнародні документи, де чітко вказано, у чому різниця між прямою окупацією та іншими способами ведення конфлікту.

Так, у Криму відповідно до норм міжнародного права присутня класична окупація. Не ховаючись ні від кого, діють окупаційні органи влади, поліція та суди Російської Федерації.

Натомість, на сході України Росія намагається показати свою віддаленість від процесу. Хоча й ми знаємо, що вони безпосередньо втягнуті в цей процес.

Тому й Комітет міністрів Ради Європи, і Рада Європи в цілому говорять не про окупацію, а про "ефективний контроль". Це означає, що російська сторона є стороною збройного конфлікту – але не напряму, а через ефективний контроль над тими, хто є озброєною так званою владою.

Окупація та ефективний контроль: національне сприйняття та міжнародно-правові реалії

Так, ця правова різниця не змінює суті цього збройного протистояння України та Росії. Але правові наслідки тут різні.

При окупації повну відповідальність за анексований Крим несе Росія.

А при ефективному контролі наша держава зобов'язана діяти так, щоб у невійськовий спосіб повернути території, інтегрувати їх та підтримувати зв'язки з ними.

Тобто визнати непідконтрольні території Донбасу окупованими – це фактично побудувати стіну. І це підтримка тренду на порушення територіальної цілісності України.

Коли ти не хочеш боротися за людей – це слабка позиція. Бо дуже легко сказати "я на тебе образився".

Що це взагалі за "принцип колективної відповідальності"? Звідки взагалі позиція, що "там не залишилося носіїв українського суверенітету"? Насправді, це пропагування ненависті в суспільстві та його розколу».

Нагадаємо, 11 січня Кабінет Міністрів України розпорядженням № 8-р затвердив План заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

У плані йдеться про створення з боку України сприятливих умов для мешканців непідконтрольних території Донбасу. Зокрема, йдеться про надання різних адмінпослуг на підконтрольній Україні території, про дистанційну освіту в український навчальних закладах, про патронат над дітьми, які потребують підтримки, про організацію мистецьких та спортивних заходів, про відновлення інфраструктури теле- і радіомовлення тощо.

Документ збурив дискусію в політикумі, мас-медіа та соцмережах, оскільки запропонував новий курс реінтеграції територій, які держава вирішила не визнавати тимчасово окупованими.

Після цього міністр з питань тимчасово окупованих територій та переміщених осіб Вадим Черниш роз’яснив новий курс держави на «Урядовому порталі», в інтерв’ю російському виданню Gazeta.ru та українському виданню «Українська правда».

Фото: mtot.gov.ua, інфографіка: FB МІНТОТ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2444
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду