Кабмін хоче збільшити мовлення на Донбасі

Кабмін хоче збільшити мовлення на Донбасі

12 Січня 2017
1225
12 Січня 2017
12:30

Кабмін хоче збільшити мовлення на Донбасі

1225
Кабінет міністрів України прийняв рішення до квітня 2017 року вжити заходів для збільшення доступу до інформаційних продуктів України та світу на підконтрольних територіях Донецької і Луганської областей.
Кабмін хоче збільшити мовлення на Донбасі
Кабмін хоче збільшити мовлення на Донбасі

Відповідна норма міститься в Плані заходів щодо реалізації деяких принципів державної внутрішньої політики у відношенні не підконтрольних владі Україні районів Донецької та Луганської областей, повідомляють «Українські новини».

Згідно з документом, «у першому кварталі 2017 року повинна бути створена або відновлена інфраструктура мовлення та встановлено необхідне технічне обладнання, установки (радіостанції, телевежі, передавачі) з метою поширення сигналу мовлення не непідконтрольні території».

У пунктах пропуску через лінію розмежування і поблизу неї повинно бути встановлено телекомунікаційне обладнання для доступу до високошвидкісного мобільного Інтернету (3G) з обладнанням Wi-Fi зон.

Також планом передбачено в першому кварталі забезпечити поширення українських і світових друкованих видань у пунктах пропуску через лінію розмежування.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив, що до 15 грудня його міністерство розробить і надасть Кабінету міністрів України стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу.

5 грудня Президент України Петро Порошенко заявив, що мовлення українських телеканалів та радіо буде відновлено на всій території України для того, щоб мешканці окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також окупованого Криму мали можливість дивитися українські телеканали.

Пізніше філія НТКУ «Донецька регіональна дирекція» ( телеканал «До ТеБе») збільшила мовлення в районах окупованого Донецька.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1225
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду