З речами на вихід? МІП готується потіснити Держкомтелерадіо

З речами на вихід? МІП готується потіснити Держкомтелерадіо

30 Січня 2017
2725
30 Січня 2017
16:30

З речами на вихід? МІП готується потіснити Держкомтелерадіо

2725
Міністерство інформаційної політики має наміри переїхати в приміщення Державного комітету телебачення і радіомовлення на вул. Прорізна, 2. За даними джерел «Детектора медіа», переїзд уже розпочався. Хоча документів, які давали б для цього підстави, поки немає.
З речами на вихід? МІП готується потіснити Держкомтелерадіо
З речами на вихід? МІП готується потіснити Держкомтелерадіо

Нині Держкомтелерадіо займає три поверхи восьмиповерхової будівлі за адресою вул. Прорізна, 2. Інші п’ять поверхів цієї будівлі займає Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Держкомтелерадіо також орендує кілька кабінетів у будівлі «Українського радіо» на вул. Хрещатик, 26. Зокрема, там розташовані кабінети голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, його заступника Миколи Білоуса та управління телебачення і радіомовлення.

Створене наприкінці 2014 року Міністерство інформаційної політики (МІП) нині орендує частину будівлі за адресою вул. Симона Петлюри, 15. А кабінет міністра Юрія Стеця розташований у будівлі Кабінету Міністрів на вул. Грушевського, 12/2 (там же зареєстрована юридична адреса міністерства).

З власних джерел «Детектору медіа» стало відомо, що МІП має наміри переїхати в приміщення Держкомтелерадіо, і переїзд уже розпочався. Зокрема, після новорічно-різдвяних свят свій кабінет на Прорізній, 2 звільнив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, який переїхав на Хрещатик, 26. За даними джерел, він звільнив свій кабінет для Юрія Стеця.

Джерела «ДМ» стверджують, Держкомтелерадіо має переїхати на Хрещатик, 26. Але там наразі немає вільних приміщень, адже крім самого «Українського радіо» частину приміщень у нього орендує Київська філія НСТУ (колишня КДР ТРК). Тобто щоб переселити Держкомтелерадіо, потрібно виселити Київську філію НСТУ.

Опосередкованим підтвердженням даних наших джерел стали слова голови Нацради Юрія Артеменка на останньому засіданні парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики 18 січня. Голова Нацради публічно агітував МІП переїжджати на Прорізну. Але, судячи з його слів, Нацрада не планує ущільнюватися – потіснити хочуть саме Держкомтелерадіо. «У нашому приміщенні три поверхи займає Держкомтелерадіо, який уже втратив телебачення, поліграфію. Я говорив Стецю і Наливайку: не орендуйте приміщення на Комінтерну (Симона Петлюри. – ДМ), переїжджайте до нас – будемо всі разом», - цитує пана Артеменка «Медіаняня».

При цьому сама Нацрада, за даними джерел «ДМ», орендує п’ять поверхів у Держкомтелерадіо практично безкоштовно – за 1 гривню.

Ще 16 січня «Детектор медіа» звернувся до МІП і Держкомтелерадіо з інформаційними запитами щодо запланованого переїзду. Ми попросили відомства повідомити наступне:

  1. Чи відповідає дійсності інформація про те, що Міністерство інформаційної політики переїжджає в будівлю на вулиці Прорізна, 2, займаючи приміщення Державного комітету телебачення і радіомовлення?
  2. На підставі якого документа відбувається переїзд МІП в будівлю на вулиці Прорізна, 2 і виселення з цього приміщення Держкомтелерадіо?
  3. У яку будівлю чи яке приміщення переїде Держкомтелерадіо?
  4. У які строки має відбутися переміщення МІП і Держкомтелерадіо?

30 січня ми отримали відповіді, у яких обидва відомства заперечують, що переїзд уже розпочався, але не спростовують такої можливості.

Міністерство інформаційної політики підтвердило, що «розглядає можливість переїзду в будівлю, що знаходиться по вулиці Прорізній, 2, так само, як і можливість переїзду у будь-яке інше приміщення, що знаходиться у державній власності». Але, за офіційними даними, «переїзд міністерства на сьогодні не відбувається і будь-які документи, що слугують підставою для можливого переїзду в буділю, що знаходиться по вулиці Прорізній, 2, відсутні у зв’язку з тим, що наразі лише розглядається можливість такого переїзду».

При цьому МІП анонсував свій переїзд у найкоротші строки: «З метою забезпечення безперебійної роботи співробітників Міністерства та економії державних коштів, переміщення Міністерства має відбуватися у найкоротші строки».

Щодо можливого переїзду Держкомтелерадіо – МІП зауважив, що не є належним розпорядником такої інформації.

Держкомтелерадіо в офіційній відповіді теж заперечив, що переїзд уже розпочався: «Станом на сьогодні переміщення працівників Держкомтелерадіо з приміщень згаданої вище будівлі (вул. Прорізна, 2. – ДМ) не відбувається». Втім, відомство висловили готовність прийняти МІП у своїй будівлі: «Держкомтелерадіо, в разі необхідності, готовий розмістити працівників Міністерства інформаційної політики України в приміщенні по вул. Прорізна, 2 в м. Києві… У разі переїзду працівників Міністерства інформаційної політики України у вказану будівлю, керівництво Держкомтелерадіо забезпечить належні умови праці для своїх працівників та вирішить питання щодо їх розміщення».

З усього вищенаведеного стає зрозуміло, що переїзд МІП на Прорізну, 2, скоріш за все, відбудеться. Але цікаво, як при цьому буде вирішено «квартирне питання» Держкомтелерадіо. І якщо його виселять на Хрещатик, 26, то куди виїде Київська філія НСТУ? Цікаво також, як вирішуватиметься питання з орендою? Нині Держкомтелерадіо нічого не платить за Прорізну, 2, бо це його приміщення, а не орендовані, і фактично не платить за оренду на Хрещатику, 26, тому що в бюджеті відомства не передбачено коштів для оплати орендованих приміщень.

Фото: Діана Поладова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2725
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Роланд
2631 дн. тому
Абсолютно здоровоглуздна і логічна дія. Оптимізація і ефективність діяльності і МІП, і НацРади.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду