«ВВС Україна» визначила Книгу року-2016

«ВВС Україна» визначила Книгу року-2016

9 Грудня 2016
1374
9 Грудня 2016
19:48

«ВВС Україна» визначила Книгу року-2016

1374
«ВВС Україна» оголосила переможців премії Книга року ВВС-2016, представленої в партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).
«ВВС Україна» визначила Книгу року-2016
«ВВС Україна» визначила Книгу року-2016

Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

Книгою року-2016 став роман «Забуття» Тані Малярчук, а переможцем у номінації Дитяча книга року ВВС-2016 обрано книгу Галини Ткачук «Тринадцять історій у темряві».

Кожен із двох переможців отримає винагороду 1000 британських фунтів у гривневому еквіваленті.

Говорячи про книгу-переможця в номінації Книга року ВВС-2016, голова Європейського департаменту Всесвітньої служби ВВС Артем Лісс зазначив: «Цьогорічний переможець Книги року піднімає дуже важливі проблеми - про пам'ять, про те, як минуле пов'язане з сьогоденням, а також про самоідентифікацію суспільства і людей в ньому. Протягом останніх дванадцяти років Книга року BBC знайомить українського читача з найкращими творами сучасної української літератури. Роман Тані Малярчук посів гідне місце серед блискучих лауреатів нашого конкурсу».

Премії «Читач року-2016» отримали Ганна Кобилякова за рецензію на книгу Катерини Бабкіної «Шапочка і Кит» та Олена Романенко за рецензію на книгу Мирослава Лаюка «Баборня».

Нагадаємо, письменниця, юристка та ведуча Лариса Денисенко виступила упорядницею  книги протидії домашньому насильству  «ПРОти НАСильства», видану за підтримки «Громадського радіо» в рамках проекту «Доступна якісна правова допомога в Україні», який фінансується урядом Канади. Однією із складових цього проекту є радіоцикл, який був запущений на «Громадському радіо» минулого року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1374
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду