Затриманий в «ДНР» журналіст каналу «Дождь» вважає, що його допитував «куратор» з Москви

Затриманий в «ДНР» журналіст каналу «Дождь» вважає, що його допитував «куратор» з Москви

28 Листопада 2016
1967
28 Листопада 2016
19:35

Затриманий в «ДНР» журналіст каналу «Дождь» вважає, що його допитував «куратор» з Москви

1967
Журналіст російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков, який із своїм колегою Василем Полонським був затриманий на території «ДНР», заявив, що їх допит у будівлі так званого «міністерства державної безпеки ДНР» проводив куратор сепаратистів з Москви.
Затриманий в «ДНР» журналіст каналу «Дождь» вважає, що його допитував «куратор» з Москви
Затриманий в «ДНР» журналіст каналу «Дождь» вважає, що його допитував «куратор» з Москви

Про це він сказав в інтерв’ю «Громадському радіо», в якому повідомив також інші подробиці затримання у Донецьку і допитів в «МДБ».

«Нас повезли в так звану будівлю «МДБ», яка знаходиться на вулиці Тараса Шевченка (у Донецьку. – Ред.). Вони всіляко підкреслювали, що вивозять нас не в ліс і не надягають нам мішки на голову, а везуть в будівлю «МГБ».

І в цей самий момент, коли ми їхали, одного з цих людей я відразу ідентифікував як москвича по «москальську» говору, яким і я володію. Тобто найголовніший, який представився як Сергій Миколайович, швидше за все, був куратором з Москви або ФСБ», - розказав Сергій Єрженков.

Він також повідомив, що коли журналістів після рішення видворити з території «ДНР» переправляли через кордон з РФ, куратор «просив передати привіт Саші». Журналіст вважає, що він мав на увазі Олександра Бородая.

«І потім він також сказав: "Головне нам з вами не зустрічатися в одних і тих самих московських ресторанах"», - сказав журналіст.

Нагадаємо, в п'ятницю, 25 листопада, редакція телеканалу «Дождь» повідомила, що в Донецьку зникла його знімальна группа у складі Сергія Єрженкова і Василя Полонського.

Перед зникненням Василь Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана так званим «Міністерством державної безпеки ДНР».

Пізніше  сайт так званого «Міністерства державної безпеки ДНР» повідомив, що журналісти російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков і Василь Полонський видворені з території «ДНР» до Росії. Причиною виселення стало «необ'єктивне і провокаційне» висвітлення ситуації в «ДНР». Їм заборонили в'їзд в «ДНР».

Вранці 26 листопада стало відомо, що журналісти «Дождя» перебувають в Ростові-на-Дону (Росія) і вийшли на зв'язок з редакцією телеканалу.

Згодом журналісти розповіли, що їх допит проводили троє співробітників «МДБ». Вони переглянули відеозаписи знімальної групи «Дождя» і видалили їх. Також вони заблокували телефон Василя Полонського, зламали телефон і заблокували ноутбук Сергія Єрженкова.

На фото – журналісти «Дождя» Василь Полонський і Сергій Єрженков (праворуч), видворені з «ДНР»

Фото: «Дождь»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1967
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду