У Києві активісти на новій акції вимагають припинити роботу телеканалу «Інтер» (ДОПОВНЕНО)

У Києві активісти на новій акції вимагають припинити роботу телеканалу «Інтер» (ДОПОВНЕНО)

5 Вересня 2016
2099
5 Вересня 2016
13:22

У Києві активісти на новій акції вимагають припинити роботу телеканалу «Інтер» (ДОПОВНЕНО)

2099
У Києві на вулиці Дмитрівській біля будівлі телеканалу «Інтер», яка огороджена парканом, близько 60 представників громадських організацій, добровольчих батальйонів та учасників бойових дій на сході України у складі українських Збройних сил вимагають припинити роботу телеканалу.
У Києві активісти на новій акції вимагають припинити роботу телеканалу «Інтер» (ДОПОВНЕНО)
У Києві активісти на новій акції вимагають припинити роботу телеканалу «Інтер» (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляє УНІАН.

Активісти оголосили безстрокову акцію з вимогою закрити телеканал «Інтер». На воротах вони повісили великий плакат з написом: «Інтер» - геть!». По периметру огорожі також активісти написали: «Інтер» - Убиває!», «Агентура Кремля» та «Інтер» - агенти Москви».

Деякі активісти стверджують, що приїхали з різних областей України. Акція проходить спокійно. Учасники бойових дій згадують свій досвід війни на Донбасі з російськими окупаційними військами.

Організатори акції встановили аудіосистему, з якої лунають українські патріотичні пісні. Активісти стверджують, що впродовж дня до місця проведення акції повинні привести шини

Будівля, у якій розміщується телеканал, по периметру огороджена металевим парканом. Центральний вхід повністю перекрито. Водночас близько 20 співробітників Національної поліції в бронежилетах та із захисними касками у руках стоять з лівого боку будівлі, де розміщуються в'їзні ворота на територію телеканалу. Поліцейських можна помітити і на всій прилеглій до будівлі телеканалу території вздовж вулиці Дмитрівської.

Всередині двору знаходиться приватна охорона телеканалу та принаймні десять бійців Національної гвардії. Також вони оточили себе захисним металевим дротом.

«Ми накопичуємо сьогодні людей, щоб "Інтер" було закрито. Ми перекриваємо телеканал, щоб російська агентура сюди не могла зайти», – сказав координатор акції Олексій Сердюк, пише «Українська правда».

«До обіду ми привеземо покришки, пісок, буде блокпост, перевірка документів», – додав він.

Водночас Олексій Сердюк переконує, що недільня пожежа на телеканалі була скоєна самими працівниками «Інтера», щоб приховати документи про співпрацю з Москвою.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

На фото - паркан навколо головного офісу «Інтера» 5 вересня

Фото: «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2099
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду