Український Оскарівський комітет почне працювати у серпні - Іллєнко

Український Оскарівський комітет почне працювати у серпні - Іллєнко

5 Серпня 2016
2488
5 Серпня 2016
16:20

Український Оскарівський комітет почне працювати у серпні - Іллєнко

2488
У конкурсі на заміщення посади секретаря Українського Оскарівського комітету перемогла Ольга Олещенко. До 15 серпня новий секретар має підтвердити склад комітету.
Український Оскарівський комітет почне працювати у серпні - Іллєнко
Український Оскарівський комітет почне працювати у серпні - Іллєнко

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко у своєму Facebook.

«Новий секретар Українського Оскарівського комітету Olya Oleshchenko. Успіхів в роботі! А всім іншим кандидатам велика подяка за участь у конкурсі, зробити вибір було не просто», - повідомив голова Держкіно про результати конкурсу  на заміщення посади секретаря Українського Оскарівського комітету.

В інтерв’ю «Еспресо» він також зазначив, що посада секретаря суто технічна.

«Це технічна функція, позиція для людини, яка не прийматиме рішень. Але в її обов’язки входитиме комунікація з американською кіноакадемією, організація і проведення переглядів, прийом заявок, перегляд членами комітету фільмів, які претендують, підрахунок і організація голосування, оприлюднення і надсилання документів по фільму, який буде висуватись від України до кіноакадемії. Ось, власне, це весь функціонал цієї людини», - сказав Пилип Іллєнко.

Відповідаючи на питання, коли запрацює Оскарівський комітет, він повідомив, що це відбудеться після підтвердження складу комітету.

«До 15 серпня, наскільки я пам’ятаю, за правилами кіноакадемії, новий секретар має повідомити, підтвердити склад комітету, про те, що він сформований. І далі, відповідно, зможе запрацювати комітет», - розповів голова Держкіно.

Нагадаємо, у липні конкурсна комісія оголосила прийом заявок на заміщення посади секретаря Українського Оскарівського комітету.

22 червня між Державним агентством України з питань кіно, Національною спілкою кінематографістів України (НСКУ) та ГО «Асоціація продюсерів України» було укладено меморандум про налагодження довгострокового співробітництва й організацію діяльності Українського Оскарівського комітету.

Фото: espreso.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду