detector.media
05.08.2016 16:20
Український Оскарівський комітет почне працювати у серпні - Іллєнко
Український Оскарівський комітет почне працювати у серпні - Іллєнко
У конкурсі на заміщення посади секретаря Українського Оскарівського комітету перемогла Ольга Олещенко. До 15 серпня новий секретар має підтвердити склад комітету.

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко у своєму Facebook.

«Новий секретар Українського Оскарівського комітету Olya Oleshchenko. Успіхів в роботі! А всім іншим кандидатам велика подяка за участь у конкурсі, зробити вибір було не просто», - повідомив голова Держкіно про результати конкурсу  на заміщення посади секретаря Українського Оскарівського комітету.

В інтерв’ю «Еспресо» він також зазначив, що посада секретаря суто технічна.

«Це технічна функція, позиція для людини, яка не прийматиме рішень. Але в її обов’язки входитиме комунікація з американською кіноакадемією, організація і проведення переглядів, прийом заявок, перегляд членами комітету фільмів, які претендують, підрахунок і організація голосування, оприлюднення і надсилання документів по фільму, який буде висуватись від України до кіноакадемії. Ось, власне, це весь функціонал цієї людини», - сказав Пилип Іллєнко.

Відповідаючи на питання, коли запрацює Оскарівський комітет, він повідомив, що це відбудеться після підтвердження складу комітету.

«До 15 серпня, наскільки я пам’ятаю, за правилами кіноакадемії, новий секретар має повідомити, підтвердити склад комітету, про те, що він сформований. І далі, відповідно, зможе запрацювати комітет», - розповів голова Держкіно.

Нагадаємо, у липні конкурсна комісія оголосила прийом заявок на заміщення посади секретаря Українського Оскарівського комітету.

22 червня між Державним агентством України з питань кіно, Національною спілкою кінематографістів України (НСКУ) та ГО «Асоціація продюсерів України» було укладено меморандум про налагодження довгострокового співробітництва й організацію діяльності Українського Оскарівського комітету.

Фото: espreso.tv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY