Телевежу на горі Карачун почнуть монтувати наступного тижня

Телевежу на горі Карачун почнуть монтувати наступного тижня

26 Червня 2016
2687
26 Червня 2016
10:44

Телевежу на горі Карачун почнуть монтувати наступного тижня

2687
На горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область) зараз відновлюється фундамент, на якому згодом буде встановлена 180-метрова телевежа, що повинна покращити прийом українського мовлення на півночі області.
Телевежу на горі Карачун почнуть монтувати наступного тижня
Телевежу на горі Карачун почнуть монтувати наступного тижня

Про повідомляє видання «Новости Донбасса».

Як повідомляє кореспондент видання з місця подій, зараз на горі Карачун знаходиться 18 секцій майбутньої телевежі. Всього їх повинно бути 24.

Наступного тижня на місце прибудуть монтажники, які визначать терміни будівництва.

Фахівці кажуть, що на монтаж вишки буде витрачено приблизно три місяці. Бюджет відновлення телевежі склав 10 млн. грн.

Нагадаємо, колишню телевежу на горі Карачун висотою 200 метрів було підірвано терористами в липні 2014 року. Унаслідок цього північ Донеччини опинилася без сигналу українських мовників. Нині на Карачуні функціонує тимчасова вежа висотою 34,5 метри, на якій встановлені передавачі 15 телеканалів і семи радіостанцій. Найпотужніший передавач – Національної телекомпанії України («UA: Перший»), його потужність – 2,5 кВт.

У квітні 2016 року радник міністра інформаційної політики, народний депутат Олександр Бригинець повідомив, що телевежу на Карачуні буде встановлено до річниці визволення міста від проросійських сепаратистів – тобто у липні 2016 року.

На початку травня стало відомо, що на гору Карачун завезено перші конструкції нової 180-метрової телевежі. Наприкінці травня Олександр Бригинець повідомив, що телевежа готова до встановлення, а для початку монтажу конструкцій потрібне погодження Держбудінспекції.

Генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Володимир Іщук  заявив 7 червня під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова у Краматорську, що телевежа на горі Карачун буде встановлена за три місяці. У вересні розпочнуть роботу встановлені на ній передавачі.

Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що його не влаштовують ті терміни встановлення нової телевежі на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область), які назвав на початку червня генеральний директор Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення Володимир Іщук.

Заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова повідомила, що терміни початку роботи нової 180-метрової телевежі на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область) були перенесені через відсутність узгодження встановлення конструкції з Державним архітектурно-будівельним контролем (ДАБК).

Фото: «Новости Донбасса»

Відео: «Громадське ТБ Донбасу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2687
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду