Лещенко вимагає розслідування щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів і перерахувань за піар телеканалам

Лещенко вимагає розслідування щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів і перерахувань за піар телеканалам

1 Червня 2016
1553
1 Червня 2016
12:30

Лещенко вимагає розслідування щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів і перерахувань за піар телеканалам

1553
Народний депутат («БПП») Сергій Лещенко вимагає розслідування і оприлюднення усієї бази даних «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Він зазначив, що відповідні документи є у розпорядженні Національного антикорупційного бюро, і закликав провести розслідування щодо цієї інформації.
Лещенко вимагає розслідування щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів і перерахувань за піар телеканалам
Лещенко вимагає розслідування щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів і перерахувань за піар телеканалам

Про це він сказав під час виступу в Верховній Раді, передає УНІАН.

Депутат нагадав, що згідно з документами, Аартією регіонів «менше, ніж за півроку, у 2012 році було витрачено на політику понад 60 мільйонів доларів». Згідно з цими даними, зокрема, було виділено значні кошти на «підкуп Центральної виборчої комісії» та на піар на телеканалах.

«Ми закликаємо оприлюднити повністю всю цю базу даних. Суспільство повинно знати, куди витрачалися гроші на політичну корупцію, хто ці гроші брав», - сказав Сергій Лещенко.

Водночас голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль заявляє, що списки отримувачів грошей із «чорної каси» Партії регіонів були викрадені під час підпалу центрального офісу Партії регіонів на вул. Липській у Києві 18 лютого 2014 року під час Революції Гідності. Про це йдеться на його сайті.

Підпал, за його словами, був інспірований тодішньою Службою безпеки України.

«Я був членом Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування злочинів під час Революції Гідності і розглядав цей підпал, як один із епізодів. Офіс Партії регіонів на Липській належав нардепу від ПР Григорію Смітюху, котрий тоді мав конфлікт із керівництвом партії, тому його майно не було шкода принести «в жертву». До речі, Смітюх так само схилявся до версії, що підпал був інспірований тодішньою владною верхівкою», - сказав Геннадій Москаль.

Він також нагадав, що справу щодо підпалу офісу Партії регіонів досі не розслідувана.

«Причина – продемонструвати суспільству крайній екстремізм протестувальників і дати привід Януковчиу вжити щодо них жорстких заходів. Однак на той час, 18 лютого, ситуація в країні вже не контролювалася Адміністрацією Президента. Підпал влаштували зсередини працівники СБУ або їх агентура, а вже після цього до партійного офісу збіглися протестувальники. Під час пожежі загинули двоє людей. У метушні, що виникла, з офісу викрали гроші, цінні речі та «амбарну книгу» Партії регіонів, яка знаходилася в СБУ. А тепер її вирішили таким чином легалізувати. До речі, кримінальна справа з підпалу офісу ПР по сьогодні так і не розслідувана до кінця, палії не встановлені й не притягнуті до кримінальної відповідальності», - зазначив голова ОДА.

Нагадаємо, записи у книзі витрат Партії регіонів, яку оприлюднили колишній журналіст, нині народний депутат («БПП») Сергій Лещенко і екс-заступник глави СБУ Віктор Трепак, свідчать, що Партія регіонів з червня до жовтня 2012 року витратила «на політику» 66 млн.дол., частина з них – на піар на центральних українських телеканалах та в регіональних ЗМІ.

Зокрема в оприлюднених  документах фігурує прізвище В.Грановського, якому нібито було видано 2 млн. дол. з призначенням платежу «PR на телеканалі «Інтер», датований 8 червня 2012 року. Водночас політтехнолог Володимир Грановський стверджує, що не отримував два мільйони доларів із «чорної каси» Партії регіонів у 2012 році для розміщення піар-матеріалів на каналі «Інтер». Він також заявив, що викладені на «Українській правді» документи із підписами осіб, які отримували гроші від ПР, є «компіляцією».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1553
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду