Надія Савченко отримала «Золоту Зірку» Героя України (ВІДЕО)

Надія Савченко отримала «Золоту Зірку» Героя України (ВІДЕО)

25 Травня 2016
3202
25 Травня 2016
18:00

Надія Савченко отримала «Золоту Зірку» Героя України (ВІДЕО)

3202
Президент Петро Порошенко вручив українській льотчиці Надії Савченко найвищу державну нагороду України – орден «Золота Зірка» Героя України. Він також звернувся із словами подяки до журналістів.
Надія Савченко отримала «Золоту Зірку» Героя України (ВІДЕО)
Надія Савченко отримала «Золоту Зірку» Героя України (ВІДЕО)

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Народний депутат Надія Савченко нагороджена званням Героя України та орденом «Золота Зірка» за незламність волі, громадянську мужність, жертовне служіння українському народові. 

Президент Петро Порошенко під час вручення нагороди зазначив, що Надія Савченко є першою жінкою-воїном, яка удостоєна цього високого звання і цієї високої нагороди.

«Служу українському народові», - з такими словами Надія Савченко прийняла нагороду з рук глави держави.

Петро Порошенко подякував бойовим побратимам Надії Савченко та майже двом сотням журналістів, які зібралися в приміщенні Адміністрації Президента: «Дякую усім журналістам, які зібралися сьогодні тут для того, щоб донести правду про Україну, правду – які є українці і для того, щоб переконати – ми, українці, обов’язково будемо в Європі».

Надія Савченко також виступила з промовою.

Для висвітлення заходу в Адміністрації Президента прибули понад 150 журналістів.

Нагадаємо, 25-го травня відбувся обмін Надії Савченко на російських військовослужбовців.

Надія Савченко в аеропорту «Бориспіль» під час спілкування з журналістам подякувала за підтримку: «Якби люди не говорили, то політики б мовчали вічно, тому дякую людям. Хочу сказати дякую тим, хто бажав мені добра, тому що завдяки вам я вижила. Дякую тим, хто бажав мені зла, тому що на зло вам я вижила. Дякую тим, хто був в байдужим, дякую за те, що не заважали».

Як повідомляє російське видання «Коммерсант», остаточна домовленість про обмін української льотчиці Надії Савченко на російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова була досягнута в ході нічних телефонних переговорів в «нормандському форматі». У бесіді брали участь лідери Німеччини, Франції, Росії та України.

Літак з військовослужбовцями ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим приземлився в одному з аеропортів Москви. 18 квітня  Колегія суддів Голосіївського районного суду Києва визнала винними російських військовослужбовців Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова у веденні агресивної війни за попередньою змовою, сприянні терористичній організації, здійсненні теракту. Їх засудили до 14 років з конфіскацією майна.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області Росії вирішив, що провина громадянки України Надії Савченко у причетності до загибелі журналістів каналу «Россия 1» підтверджена, і засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму. Надію Савченко визнали винною за трьома статтями: за «вбивство журналістів» присудили 18 років, за «замах на вбивство» мирних громадян – 4 роки і штраф за «незаконний перетин кордону».

У червні 2014 року сепаратисти захопили Надію Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам.

Надію Савченко звинувачували у Росії за статтями Кримінального кодексу РФ про «вбивство» і «замах на вбивство» - за про нібито причетність до загибелі двох кореспондентів ВДТРК Ігоря Корнелюка й Антона Волошина 17 червня 2014 року під Луганськом під час мінометного обстрілу селищ Мирне і Металіст. 

У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту. Надія Савченко на суді у Росії не визнала себе винною і наголосила, що загиблі співробітники російських ЗМІ «винні в тому, що нехтували правилами безпеки». Вона також наголосила, що телеканал «Россия 1» використовував журналістів для підготовки брехливих репортажів про Україну.

Фото: скрін відео «Громадського ТБ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3202
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду