Мінінформполітики починає комунікаційну кампанію до роковин депортації кримських татар

Мінінформполітики починає комунікаційну кампанію до роковин депортації кримських татар

5 Травня 2016
1784
5 Травня 2016
17:41

Мінінформполітики починає комунікаційну кампанію до роковин депортації кримських татар

1784
5 травня Міністерство інформаційної політики України (МІП) презентувало комунікаційну кампанію «18 травня ми всі – кримські татари» до роковин геноциду кримських татар – депортації 18 травня 1944 року. Кампанія 2016 року відбудеться під гаслом «Я пережив геноцид». Її мета – інформування українців та міжнародної спільноти про трагедією депортації, яку пережили кримські татари в 1944 році. Комунікаційна кампанія складається з відеороликів, бордової кампанії та фотовиставки.
Мінінформполітики починає комунікаційну кампанію до роковин депортації кримських татар
Мінінформполітики починає комунікаційну кампанію до роковин депортації кримських татар

Про це повідомляє сайт МІП.

За словами першого заступника міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, дії окупаційного режиму по відношенню до кримських татар в Криму сьогодні є продовженням політики геноциду, мета якої  – знищення народу як ідентичної одиниці, яка народилася  та може розвиватися виключно в Криму.

«В історії кримських татар є три «чорні» дати: перша анексія 1783 року, коли одна третина кримськотатарського населення полишила Крим, тікаючи від репресій; депортація 1944 року, яка вдвічі скоротила нашу чисельність та позбавила нас Батьківщини; анексія 2014 року, яка теж є продовженням політики геноциду, тільки у гібридній формі», - зазначила Еміне Джеппар.

За її словами, комунікаційна кампанія спрямована в першу чергу на українців, які мають суспільний запит дізнатися про кримських татар більше.

«В українців та кримських татар багато спільного. Наші народи мають в генетичній пам’яті біль геноциду. Голодомор та Депортація – трагедії, які  вчинив один режим. Його мета – знищити потяг до свободи, який об’єднує кримських татар та українців», - наголосила вона.

Член Меджлісу кримськотатарського народу і головна редакторка інтернет-видання QHL Гаяна Юксель повідомила, що  Меджліс разом із урядом України готує комплекс заходів з проведення Дня пам’яті депортації, і частиною цього комплексу є комунікаційна кампанія МІП 18 травня «Всі ми – кримські татари».

Історик, телеведуча Гульнара Абдулла наголосила, що геноцид кримськотатарського народу знову повторюється: «Депортація, звісно, - найтрагічніша сторінка з історії кримсько-татарського народу. Це було моральне та фізичне винищення нації. Можна провести паралель, якщо подивитися на те, що відбувається сьогодні з кримськими татарами: депортувати не вдається, але, тим не менш, почалися постійні переслідування населення. Росія не може депортувати кримських татар з півострову, але проводить політику "вичавлювання" народу».

Борис Бабін, завідувач сектору Інституту законодавства Верховної Ради України, сказав, що депортація є злочином, який триває. «Особисто мені вбачається найдоцільнішим провести слідчі дії із живими свідками депортації – з тими, хто ще може надати відповідні докази, які рано чи пізно будуть використані у відповідних процесах із притягненням до відповідальності «авторів» депортації 1944 року», - сказав він.

Під час презентації було представлено бордову кампанію та відеролики, що  транслюватимуться на телебаченні.

Окрім того планується провести великий спектр заходів за кордоном - у Туреччині, Німеччині та інших країнах Європи, Канаді, США, де проживають представники кримського народу, які мають безпосередній зв’язок із батьківщиною та стежать за подіями на окупованому півострові. 

Фото: МІП

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1784
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду