detector.media
05.05.2016 17:41
Мінінформполітики починає комунікаційну кампанію до роковин депортації кримських татар
Мінінформполітики починає комунікаційну кампанію до роковин депортації кримських татар
5 травня Міністерство інформаційної політики України (МІП) презентувало комунікаційну кампанію «18 травня ми всі – кримські татари» до роковин геноциду кримських татар – депортації 18 травня 1944 року. Кампанія 2016 року відбудеться під гаслом «Я пережив геноцид». Її мета – інформування українців та міжнародної спільноти про трагедією депортації, яку пережили кримські татари в 1944 році. Комунікаційна кампанія складається з відеороликів, бордової кампанії та фотовиставки.

Про це повідомляє сайт МІП.

За словами першого заступника міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, дії окупаційного режиму по відношенню до кримських татар в Криму сьогодні є продовженням політики геноциду, мета якої  – знищення народу як ідентичної одиниці, яка народилася  та може розвиватися виключно в Криму.

«В історії кримських татар є три «чорні» дати: перша анексія 1783 року, коли одна третина кримськотатарського населення полишила Крим, тікаючи від репресій; депортація 1944 року, яка вдвічі скоротила нашу чисельність та позбавила нас Батьківщини; анексія 2014 року, яка теж є продовженням політики геноциду, тільки у гібридній формі», - зазначила Еміне Джеппар.

За її словами, комунікаційна кампанія спрямована в першу чергу на українців, які мають суспільний запит дізнатися про кримських татар більше.

«В українців та кримських татар багато спільного. Наші народи мають в генетичній пам’яті біль геноциду. Голодомор та Депортація – трагедії, які  вчинив один режим. Його мета – знищити потяг до свободи, який об’єднує кримських татар та українців», - наголосила вона.

Член Меджлісу кримськотатарського народу і головна редакторка інтернет-видання QHL Гаяна Юксель повідомила, що  Меджліс разом із урядом України готує комплекс заходів з проведення Дня пам’яті депортації, і частиною цього комплексу є комунікаційна кампанія МІП 18 травня «Всі ми – кримські татари».

Історик, телеведуча Гульнара Абдулла наголосила, що геноцид кримськотатарського народу знову повторюється: «Депортація, звісно, - найтрагічніша сторінка з історії кримсько-татарського народу. Це було моральне та фізичне винищення нації. Можна провести паралель, якщо подивитися на те, що відбувається сьогодні з кримськими татарами: депортувати не вдається, але, тим не менш, почалися постійні переслідування населення. Росія не може депортувати кримських татар з півострову, але проводить політику "вичавлювання" народу».

Борис Бабін, завідувач сектору Інституту законодавства Верховної Ради України, сказав, що депортація є злочином, який триває. «Особисто мені вбачається найдоцільнішим провести слідчі дії із живими свідками депортації – з тими, хто ще може надати відповідні докази, які рано чи пізно будуть використані у відповідних процесах із притягненням до відповідальності «авторів» депортації 1944 року», - сказав він.

Під час презентації було представлено бордову кампанію та відеролики, що  транслюватимуться на телебаченні.

Окрім того планується провести великий спектр заходів за кордоном - у Туреччині, Німеччині та інших країнах Європи, Канаді, США, де проживають представники кримського народу, які мають безпосередній зв’язок із батьківщиною та стежать за подіями на окупованому півострові. 

Фото: МІП

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY