У Донецькій області встановлено ще два передавачі для відновлення мовлення каналу «ДоТБ» (ДОПОВНЕНО)

У Донецькій області встановлено ще два передавачі для відновлення мовлення каналу «ДоТБ» (ДОПОВНЕНО)

22 Лютого 2016
1930
22 Лютого 2016
12:22

У Донецькій області встановлено ще два передавачі для відновлення мовлення каналу «ДоТБ» (ДОПОВНЕНО)

1930
18 лютого Концерн РРТ ввів у дію два потужні передавачі для трансляції програм Донецької філії НТКУ(колишня Донецька державна обласна телерадіокомпанія) - каналу «ДоТБ» - на 27-му телевізійному каналі з радіотрансляційної станції (РТС) Красноармійська та на 55-му каналі з РТС Волновахи (Донецька область).
У Донецькій області встановлено ще два передавачі для відновлення мовлення каналу «ДоТБ» (ДОПОВНЕНО)
У Донецькій області встановлено ще два передавачі для відновлення мовлення каналу «ДоТБ» (ДОПОВНЕНО)

Про це йдеться у повідомленні на сайті Концерну РРТ.

Встановлення передавачів дозволило розширити зону покриття сигналом каналу «ДоТБ» на територію Волноваського, Старобешівського, Мар’їнського, Костянтинівського, Добропільського, Красноармійського районів Донецької області й частково на міста Донецьк, Горлівку (обидва окуповані сепаратистами) та Авдіївку.

«Трансляцію розпочато у відповідності до рішень органів державної влади України щодо відновлення мовлення українських телерадіокомпаній на Сході України та згідно дозволів на тимчасове мовлення на час проведення АТО, виданих Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення», - повідомляє Концерн.

Про встановлення передавачів повідомила також у своєму Facebook заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова: «Рада повідомити, що Концерном РРТ сьогодні були включені два потужних передавача «ДоТБ» з Волновахи (55-й канал) та за Красноармійська (27-й канал). Звісно, у напрямку Донецька. Буду рада, якщо допоможете перевірити».

Харківський журналіст Володимир Гацко у відповідь повідомив, що встановлення цих передавачів не вирішує проблеми глушіння українського мовлення сепаратистами на окупованих територіях: «27-й не побачать в Донецьку, бо з Піхотної йде мовлення 1ДНР на цьому ж каналі. Малоефективно запускати українські канали на тих самих частотах. На лінії фронту виходить каша з сигналів, а вглиб окупованої території наше ТБ взагалі не пробивається».

Водночас на контрольованих українською владою територіях мовлення, за його словами, покращилося. «Величезний плюс запуску «ДоТБ» з Красноармійська - північному Донбасу (Краматорськ, Слов'янськ, Костянтинівка) таки добре заглушили прийом мавпячого 27-го з Донецька», - написав журналіст.

Як повідомляє Міністерство інформаційної політики, Донецькою філією Концерну РРТ було введено в експлуатацію шість телепередавачів для трансляції програм каналу «ДоТБ» Донецької філії НТКУ (колишня Донецька ОДТРК), що мовить разом з «Громадським ТБ Донбасу». Передавачі дозволили приймати сигнал «ДоТБ» на таких хвилях: Краматорськ – 61 канал, Маріуполь – 54 канал, Красноармійськ – 27 канал, Авдіївка - 30 телеканал, Єлизаветівка – 45 канал, Курахове – 31 канал. За рішенням Нацради України з питань телебачення і радіомовлення у Світлодарську замість програми «ТЕТ» транслюється канал «ДоТБ», як більш важливий для аудиторії.

Нагадаємо, у лютому Комісія з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Міністерства інформаційної політики (МІП) України надала прифронтовому Торецькому району (Донецька область) передавач, що використовуватиметься для місцевого мовлення на контрольовану українською владою територію і частину тимчасово окупованої території регіону. Також у лютому в прифронтовому місті Авдіївці (Донецька область) встановлено два передавачі потужністю 100 Вт і 200 Вт для відновлення мовлення українських каналів «UA:Перший» та «До ТБ» (колишня Донецька ОДТРК) на 12 та 30 телеканалах.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1930
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду