detector.media
22.02.2016 12:22
У Донецькій області встановлено ще два передавачі для відновлення мовлення каналу «ДоТБ» (ДОПОВНЕНО)
У Донецькій області встановлено ще два передавачі для відновлення мовлення каналу «ДоТБ» (ДОПОВНЕНО)
18 лютого Концерн РРТ ввів у дію два потужні передавачі для трансляції програм Донецької філії НТКУ(колишня Донецька державна обласна телерадіокомпанія) - каналу «ДоТБ» - на 27-му телевізійному каналі з радіотрансляційної станції (РТС) Красноармійська та на 55-му каналі з РТС Волновахи (Донецька область).

Про це йдеться у повідомленні на сайті Концерну РРТ.

Встановлення передавачів дозволило розширити зону покриття сигналом каналу «ДоТБ» на територію Волноваського, Старобешівського, Мар’їнського, Костянтинівського, Добропільського, Красноармійського районів Донецької області й частково на міста Донецьк, Горлівку (обидва окуповані сепаратистами) та Авдіївку.

«Трансляцію розпочато у відповідності до рішень органів державної влади України щодо відновлення мовлення українських телерадіокомпаній на Сході України та згідно дозволів на тимчасове мовлення на час проведення АТО, виданих Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення», - повідомляє Концерн.

Про встановлення передавачів повідомила також у своєму Facebook заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова: «Рада повідомити, що Концерном РРТ сьогодні були включені два потужних передавача «ДоТБ» з Волновахи (55-й канал) та за Красноармійська (27-й канал). Звісно, у напрямку Донецька. Буду рада, якщо допоможете перевірити».

Харківський журналіст Володимир Гацко у відповідь повідомив, що встановлення цих передавачів не вирішує проблеми глушіння українського мовлення сепаратистами на окупованих територіях: «27-й не побачать в Донецьку, бо з Піхотної йде мовлення 1ДНР на цьому ж каналі. Малоефективно запускати українські канали на тих самих частотах. На лінії фронту виходить каша з сигналів, а вглиб окупованої території наше ТБ взагалі не пробивається».

Водночас на контрольованих українською владою територіях мовлення, за його словами, покращилося. «Величезний плюс запуску «ДоТБ» з Красноармійська - північному Донбасу (Краматорськ, Слов'янськ, Костянтинівка) таки добре заглушили прийом мавпячого 27-го з Донецька», - написав журналіст.

Як повідомляє Міністерство інформаційної політики, Донецькою філією Концерну РРТ було введено в експлуатацію шість телепередавачів для трансляції програм каналу «ДоТБ» Донецької філії НТКУ (колишня Донецька ОДТРК), що мовить разом з «Громадським ТБ Донбасу». Передавачі дозволили приймати сигнал «ДоТБ» на таких хвилях: Краматорськ – 61 канал, Маріуполь – 54 канал, Красноармійськ – 27 канал, Авдіївка - 30 телеканал, Єлизаветівка – 45 канал, Курахове – 31 канал. За рішенням Нацради України з питань телебачення і радіомовлення у Світлодарську замість програми «ТЕТ» транслюється канал «ДоТБ», як більш важливий для аудиторії.

Нагадаємо, у лютому Комісія з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Міністерства інформаційної політики (МІП) України надала прифронтовому Торецькому району (Донецька область) передавач, що використовуватиметься для місцевого мовлення на контрольовану українською владою територію і частину тимчасово окупованої території регіону. Також у лютому в прифронтовому місті Авдіївці (Донецька область) встановлено два передавачі потужністю 100 Вт і 200 Вт для відновлення мовлення українських каналів «UA:Перший» та «До ТБ» (колишня Донецька ОДТРК) на 12 та 30 телеканалах.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY