У Литві відключили «РТР-Планета»

У Литві відключили «РТР-Планета»

13 Квітня 2015
2581
13 Квітня 2015
12:45

У Литві відключили «РТР-Планета»

2581
У Литві відключили «РТР-Планета»
У Литві відключили «РТР-Планета»

13 квітня в Литві набрала чинності заборона на мовлення російського телеканалу «РТР Планета», ретранслятори вже відключили канал. Про це пише DELFI з посиланням на BNS.

 

Як повідомив голова Литовської комісії з радіо і телебачення (ЛКРТВ) Едмундас Вайтекунас, ретранслятори, що діють в країні, виконують рішення комісії, частина їх відключила програму «РТР Планети» тільки близько 8-ї години: «З 8-ї годин ранку Skynet відключила мовлення каналу, до 8-ї годин ще був показ. Наскільки ми відстежили, всі дотримуються».

 

Проте клієнтів компанії Skynet у Вільнюсі ще могли бачити програми цього телеканалу і після 9-ї годин ранку, але потім мовлення каналу було відключено.

 

Пан Вайтекунас також підтвердив, що 13 квітня спливає строк запровадженої в січні заборони на показ створених не в країнах Євросоюзу програм іншого російського телеканалу - Ren TV Baltic.

 

Нагадаємо, 8 квітня Литовська комісія з радіо і телебачення заборонила мовлення телеканалу «РТР Планета» на три місяці. Комісія зробила висновок, що у своїх програмах телекомпанія підбурювала до війни та розпалювала ворожнечу, а також порушувала закон про інформування суспільства.

 

Раніше, в січні, Литовська комісія з радіо і телебачення звернулася до суду з проханням на три місяці зупинити трансляцію програм російського телеканалу Ren TV Baltic, створених не в країнах ЄС. Комісія зробила висновок про те, що в ефірі програми «Территория заблуждений» телеканалу Ren TV Baltic за 19 листопада 2014 року розпалювалися ворожнеча та ненависть.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2581
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду