detector.media
13.04.2015 12:45
У Литві відключили «РТР-Планета»
У Литві відключили «РТР-Планета»

13 квітня в Литві набрала чинності заборона на мовлення російського телеканалу «РТР Планета», ретранслятори вже відключили канал. Про це пише DELFI з посиланням на BNS.

 

Як повідомив голова Литовської комісії з радіо і телебачення (ЛКРТВ) Едмундас Вайтекунас, ретранслятори, що діють в країні, виконують рішення комісії, частина їх відключила програму «РТР Планети» тільки близько 8-ї години: «З 8-ї годин ранку Skynet відключила мовлення каналу, до 8-ї годин ще був показ. Наскільки ми відстежили, всі дотримуються».

 

Проте клієнтів компанії Skynet у Вільнюсі ще могли бачити програми цього телеканалу і після 9-ї годин ранку, але потім мовлення каналу було відключено.

 

Пан Вайтекунас також підтвердив, що 13 квітня спливає строк запровадженої в січні заборони на показ створених не в країнах Євросоюзу програм іншого російського телеканалу - Ren TV Baltic.

 

Нагадаємо, 8 квітня Литовська комісія з радіо і телебачення заборонила мовлення телеканалу «РТР Планета» на три місяці. Комісія зробила висновок, що у своїх програмах телекомпанія підбурювала до війни та розпалювала ворожнечу, а також порушувала закон про інформування суспільства.

 

Раніше, в січні, Литовська комісія з радіо і телебачення звернулася до суду з проханням на три місяці зупинити трансляцію програм російського телеканалу Ren TV Baltic, створених не в країнах ЄС. Комісія зробила висновок про те, що в ефірі програми «Территория заблуждений» телеканалу Ren TV Baltic за 19 листопада 2014 року розпалювалися ворожнеча та ненависть.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY