Справу про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія передали до суду

Справу про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія передали до суду

15 Серпня 2014
4557

Справу про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія передали до суду

4557
Справу про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія передали до суду
Справу про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія передали до суду

Справу про вбивство журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія (на фото), направлено до суду. Про це повідомляється на сайті видання.

 

Нагадаємо, В'ячеслава Веремія жорстоко побили так звані тітушкі в ніч з 18 на 19 лютого на розі вулиць Велика Житомирська і Володимирська у Києві. Один з бандитів вистрілив журналісту в спину, журналіст помер у лікарні швидкої допомоги.

 

Одним із нападників виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін, уродженець Донецької області. Газета стверджує, що на він життя заробляв тим, що керував тітушками під прикриттям надання охоронних послуг.

 

«Слідством встановлено, що вказана особа 18 лютого 2014 брала участь в нанесенні тілесних ушкоджень журналісту В'ячеславу Веремію, який в цей же день був убитий іншою особою. Під час слідства прокуратура встановила цю людину і винесла йому повідомлення про підозру у вбивстві. Також встановлені організатори так званих «тітушок». Їхнє місце перебування не встановлено, семеро оголошені в розшук», - повідомили «Вестям» в Генпрокуратурі.

 

За даними газети, безпосереднім убивцею журналіста є Джалал Алієв на прізвисько Діма Дагестанець, який працював начальником охорони на ринку «Столичний». Газета знайшла інших постраждалих від рук пана Алієва журналістів. У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці Джалала Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів.

 

Затриманий Юрій Крисін сказав міліції, він знайомий з Джалалом Алієвим, однак багато років його не бачив до ночі з 18 на 19 лютого.

 

Нагадаємо, 2 квітня правоохоронці повідомили про затримання  першого підозрюваного у вбивстві журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4557
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду