Убито журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія

Убито журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія

19 Лютого 2014
12693

Убито журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія

12693
Убито журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія
Убито журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія

Рано вранці 19 лютого у київській лікарні швидкої допомоги помер кореспондент відділу «Київ» газети «Вести» В'ячеслав Веремій. Про це повідомляє сайт газети «Вести».

 

«Напередодні пізно увечері невідомі в масках відкрили вогонь по нашому журналіст . Лікарі кілька годин боролися за життя Слави, однак він помер на операційному столі», - пише редакція «Вестей», що висловлює глибокі співчуття рідним і близьким В'ячеслава  і вимагає від правоохоронних органів провести в найкоротші терміни розслідування і знайти вбивць нашого журналіста.

 

Редакція звертається до всіх свідків того, що сталося з проханням повідомити інформацію, яка допоможе знайти злочинців. Контактна електронна адреса: info@vesti.ua.

 

Як повідомляє редакція, пізно ввечері 18 лютого на перехресті Володимирської та Великої Житомирської, навпроти ресторану «Чорне порося» невідомі чоловіки з бітами і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках напали на В'ячеслава Веремія та ІТ- фахівця «Вестей» Олексія Лимаренка.

 

Співробітники «Вестей» поверталися з роботи на таксі. Коли автомобіль зупинився на світлофорі, з підворіття вибігли чоловіки, почали розгойдувати і закидати машину «коктейлями Молотова». Таксиста, В'ячеслава та Олексія вони витягли з авто і жорстоко побили. Водій отримав серйозні травми ноги. Олексію спотворили обличчя. Їм була надана перша медична допомога.

 

В'ячеслав отримав кульове поранення в груди. Смерть настала через втрату крові і поранення, не сумісні з життям.

 

18 лютого В'ячеслав Веремій вийшов на роботу після тривалого лікарняного. Місяць тому, 20 січня, під час штурму на Грушевського В'ячеслав Веремій отримав травму ока - тоді він частково втратив зір. Під час перебування у лікарні він дав інтерв'ю польському телеканалу, у якому розповідав про численні травми очей, які отримують журналісти.

 

В'ячеслав Веремій працював у газеті «Вести», він був провідним журналістом видання, готував публікації на гострі соціальні теми, проводив розслідування, писав репортажі з Євромайдану. Загиблий працював також у виданнях «Обозреватель» і «Газете по-киевски». У нього залишилися дружина і маленький син.

 

Інформація про те, де і коли пройде панахида, редакція повідомить пізніше.

 

Нагадаємо, 18 лютого в Києві постраждало щонайменше 27 журналістів. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12693
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду