ООН повідомляє про загибель, утиски і викрадення журналістів на Сході України

ООН повідомляє про загибель, утиски і викрадення журналістів на Сході України

28 Липня 2014
2688

ООН повідомляє про загибель, утиски і викрадення журналістів на Сході України

2688
ООН повідомляє про загибель, утиски і викрадення журналістів на Сході України
ООН повідомляє про загибель, утиски і викрадення журналістів на Сході України

Комюніке Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) повідомляє, що на Сході України з початку бойових дій в квітні вбито п'ять журналістів. Про це передає УНН.

 

«Утиски, залякування, маніпуляції, затримання і викрадення журналістів продовжують відбуватися на сході, п'ять журналістів було вбито з початку бойових дій в квітні», - відзначається в доповіді.

 

У доповіді наводяться приклади, як у Донецьку український незалежний журналіст був викрадений озброєними групами, потім після жорстокого поводження його відпустили.

 

Нагадаємо, донецького фотокореспондента Антона Скибу 22 липня викрали терористи  з готелю «Донбас палас» у Донецьку, де він перебував разом зі знімальною групою американського телеканалу CNN.  24 липня у випуску новин мережі CNN, з якою Антон Скиба працював лише один день у якості фіксера і перекладача, повідомили, що терористи назвали журналіста «українським агентом» і тримають у полоні.  Через чотири доби терористи «ДНР» відпустили Антона Скибу. Фотограф розповів, що фізичних ушкоджень у нього немає, лише порізаний одяг. За словами пана Скиби, його звільнення знімав російський телеканал LifeNews. Його змушували робити неправдиві заяви і фіксували це на відеокамеру.

 

У комюніке згадується також про російського журналіста, який був затриманий українськими збройними силами; деякий час його місцезнаходження було невідоме, а потім він був депортований українською стороною.

 

Нагадаємо, 25 липня Служба безпеки України в Донецьку повідомила про затримання і видворення за межі України підданого Великобританії, журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російським телеканалом RT (Russia Today). Британський журналіст був опитаний, йому зачитано рішення СБУ про примусове видворення за межі України із забороною в'їзду на її територію терміном на три роки в інтересах забезпечення державної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності. 26 липня стрингер заявив про погане поводження з ним на території України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2688
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду