detector.media
28.07.2014 13:06
ООН повідомляє про загибель, утиски і викрадення журналістів на Сході України
ООН повідомляє про загибель, утиски і викрадення журналістів на Сході України

Комюніке Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) повідомляє, що на Сході України з початку бойових дій в квітні вбито п'ять журналістів. Про це передає УНН.

 

«Утиски, залякування, маніпуляції, затримання і викрадення журналістів продовжують відбуватися на сході, п'ять журналістів було вбито з початку бойових дій в квітні», - відзначається в доповіді.

 

У доповіді наводяться приклади, як у Донецьку український незалежний журналіст був викрадений озброєними групами, потім після жорстокого поводження його відпустили.

 

Нагадаємо, донецького фотокореспондента Антона Скибу 22 липня викрали терористи  з готелю «Донбас палас» у Донецьку, де він перебував разом зі знімальною групою американського телеканалу CNN.  24 липня у випуску новин мережі CNN, з якою Антон Скиба працював лише один день у якості фіксера і перекладача, повідомили, що терористи назвали журналіста «українським агентом» і тримають у полоні.  Через чотири доби терористи «ДНР» відпустили Антона Скибу. Фотограф розповів, що фізичних ушкоджень у нього немає, лише порізаний одяг. За словами пана Скиби, його звільнення знімав російський телеканал LifeNews. Його змушували робити неправдиві заяви і фіксували це на відеокамеру.

 

У комюніке згадується також про російського журналіста, який був затриманий українськими збройними силами; деякий час його місцезнаходження було невідоме, а потім він був депортований українською стороною.

 

Нагадаємо, 25 липня Служба безпеки України в Донецьку повідомила про затримання і видворення за межі України підданого Великобританії, журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російським телеканалом RT (Russia Today). Британський журналіст був опитаний, йому зачитано рішення СБУ про примусове видворення за межі України із забороною в'їзду на її територію терміном на три роки в інтересах забезпечення державної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності. 26 липня стрингер заявив про погане поводження з ним на території України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY