Прокуратура розслідує загибель російського оператора Анатолія Кляна

Прокуратура розслідує загибель російського оператора Анатолія Кляна

30 Червня 2014
2840

Прокуратура розслідує загибель російського оператора Анатолія Кляна

2840
Прокуратура розслідує загибель російського оператора Анатолія Кляна
Прокуратура розслідує загибель російського оператора Анатолія Кляна

Прокуратура Донецької області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням за фактом загибелі оператора російського «Первого канала» Анатолія Кляна. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

 

Розслідування розпочато за частиною1 статті 115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство).

 

Як ідеться в повідомленні прес-служби, оператор російського телеканалу отримав проникаюче поранення черевної порожнини, перебуваючи в районі військової частини біля селища Опитне Ясинуватського району Донецької області.

 

Журналіст, 1946 року народження, помер під час реанімаційних заходів в міській лікарні №18 Донецька.

 

Для розслідування цього злочину призначено групу процесуальних керівників. Органами міліції вживаються оперативні заходи для встановлення обставин події. Складено план першочергових слідчих дій та відпрацьовуються основні версії.

 

Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області.

 

Нагадаємо, про загибель оператора Анатолія Кляна у ніч на 30 червня повідомив «Первый канал». За повідомленням каналу, оператор перебував поряд з однією з українських військових частин, куди приїхав робити репортаж разом з кореспондентом і звукооператором. Поїздку організувала прес-служба самопроголошеної «Донецької народної республіки». Стрілянина по журналістах нібито почалася після появи в небі сигнальної ракети. Анатолій Клян отримав смертельне поранення в живіт. При цьому російські медіа не подають повної картини подій, що передували стрілянині.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2840
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду