Зниклих у Криму операторів проекту Babylon’13 не можуть знайти п’ятий день

Зниклих у Криму операторів проекту Babylon’13 не можуть знайти п’ятий день

20 Березня 2014
4776
20 Березня 2014
14:30

Зниклих у Криму операторів проекту Babylon’13 не можуть знайти п’ятий день

4776
Зниклих у Криму операторів проекту Babylon’13 не можуть знайти п’ятий день
Зниклих у Криму операторів проекту Babylon’13 не можуть знайти п’ятий день

Оператори об'єднання кінематографістів Babylon`13  Ярослав Пілунський та Юрій Грузінов, які знімали події, що розгортаються в Криму, вже п'ятий день не виходять на зв'язок, про їх стан здоров'я та місце перебування наразі нічого невідомо. Про це «Детектор медіа» розповів координатор пошуків зниклих операторів Сергій Саломатін.

 

Сьогодні, 20 березня, на сторінці проекту Babylon`13  у Facebook  Наталія Горбонос написала, що знає, що оператори живі, але сильно побиті і знаходяться у Сімферополі. Пан Соломатін зауважив, що ця інформація не відповідає дійсності, а сторінка цієї користувачки заблокована і з нею неможливо зв'язатись.

 

Також Сергій Саломатін надіслав «Детектор медіа» відкритий лист дружини Ярослава Пілунського, у якому вона наголошує, що пошуки її чоловіка продовжуються.

 

«Сьогодні у ЗМІ з'явилась інформація про звільнення всіх зниклих у Криму, але насправді мова йде лише про сімох. Ні Ярослава Пілунського, ні Юрія Грузінова, на жаль, серед них немає. Звільнень кількох зниклих дає надію, на те, що і наші хлопці скоро будуть вдома, але на даний момент нічого про них і досі не відомо. Статті і заяви у пресі про всіх звільнених не відповідають дійсності. Як мінімум про двох із них вже п'ятий день нічого невідомо і з ними немає жодного зв'язку», - написала Юлія Верткова-Пілунська.

 

Нагадаємо, оператори проекту Babylon`13 Ярослав Пілунський та Юрій Грузінов зникли 16 березня у Сімферополі. Оператори мали зустріти посилку з речами для українських військових, але зникли за невідомих обставин.

 

Нагадаємо, проект Babylon`13 є ініціативою української кіноспільноти, яка вирішила зняти документальну стрічку про події на київському Євромайдані.  До фільмування долучилися режисери Володимир Войтенко, Володимир Тихий, Ігор Савиченко, Юля Гонтарук, Марися Нікітюк, Денис Воронцов, Олександр Стеколенко, Іван Сауткін, Юрій Грузінов, Сергій Клепач, Роман Климпуш, Лариса Артюгіна, Марія Пономарьова, Ярина Груша, Марина Врода.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду