Прокуратура передала до суду справу про загибель журналіста Юрія Данилова

Прокуратура передала до суду справу про загибель журналіста Юрія Данилова

3 Липня 2013
7213

Прокуратура передала до суду справу про загибель журналіста Юрія Данилова

7213
Прокуратура передала до суду справу про загибель журналіста Юрія Данилова
Прокуратура передала до суду справу про загибель журналіста Юрія Данилова

Прокуратура Печерського району Києва затвердила та передала до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу підготовки заходів «Палацу спорту», де у листопаді минулого року загинув спортивний журналіст Юрій Данилов. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу прокуратури Печерського району Києва.

 

Посадовця судитимуть за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людини.

 

Досудове розслідування кримінального провадження провадило Печерське райуправління міліції. Під час слідства розглядалися версії про нещасний випадок і про можливе порушення правил безпеки.

 

Прокуратура Печерського району вказує, що 11 листопада 2012 року після закінчення хокейного матчу «Україна-Польща» начальник відділу підготовки заходів ДП «Палац спорту» наказав демонтувати сцену. Під час робіт утворився технологічний отвір шириною близько одного метра і глибиною 7 метрів, куди, не помітивши його, впав журналіст. Від триманих травм Юрій Данилов помер.

 

Згідно з висновками Держгірпромнагляду, причинами нещасного випадку є грубе порушення інструкції з дотримання безпеки при виконанні демонтажних робіт начальником відділу підготовки заходів ДП «Палац спорту». 

 

Юрій Данилов був хокейним оглядачем, багато років писав для українських ЗМІ, зокрема співпрацював з газетами «Команда», «2000», «Киевские ведомости».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», президент Віктор Янукович  доручив генпрокурору Віктору Пшонці забезпечити повне та неупереджене розслідування обставин загибелі журналіста Юрія Данилова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7213
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду