Працівникам Палацу спорту загрожує позбавлення волі, якщо буде доведено їхню вину у загибелі журналіста

6 Грудня 2012
4013
6 Грудня 2012
15:34

Працівникам Палацу спорту загрожує позбавлення волі, якщо буде доведено їхню вину у загибелі журналіста

4013
Під час слідства розглядається як версія про нещасний випадок, так і про можливе порушення правил безпеки
Працівникам Палацу спорту загрожує позбавлення волі, якщо буде доведено їхню вину у загибелі журналіста

Під час досудового слідства щодо загибелі журналіста Юрія Данилова перевіряються декілька  версій, серед яких версія нещасного випадку, а також - порушення правил безпеки у Палаці спорту. Про це  сказав прокурор прокуратури Печерського району Дмитро Байдюк, повідомляє прес-служба відомства.

 

«Зараз також проводиться розслідування цього факту фахівцями Держгірпромнагляду, котрі повинні надати свої висновки щодо дотримання правил безпеки та причин нещасного випадку», - додав прокурор. У разі доведення вини працівників Палацу Спору в загибелі журналіста їм загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

 

26 листопада прокуратура Печерського району Києва внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 272 КК України «Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою».

 

Досудове розслідування кримінального провадження доручено Печерському райуправлінню міліції. 

 

Юрій Данилов загинув 11 листопада в приміщенні київського Палацу спорту під час висвітлення олімпійського кваліфікаційного турніру з хокею. Він провалився в яму завглибшки 7 метрів, яку співробітники Палацу спорту розсунули біля льодової арени після закінчення хокейного матчу Україна-Польща.

 

Юрій Данилов був хокейним оглядачем, багато років писав для українських ЗМІ, зокрема співпрацював з газетами «Команда», «2000», «Киевские ведомости».

 

 Як вже повідомляла «Детектор медіа», президент Віктор Янукович  доручив генпрокурору Віктору Пшонці забезпечити повне та неупереджене розслідування обставин загибелі журналіста Юрія Данилова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4013
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду