Сенцов попросив не поширювати чутки про його смерть – Дінзе

Сенцов попросив не поширювати чутки про його смерть – Дінзе

20 Липня 2018
1443

Сенцов попросив не поширювати чутки про його смерть – Дінзе

1443
Ув’язнений в російській колонії український режисер, політв’язень Кремля Олег Сенцов попросив не поширювати неправдиві чутки про його примусове годування або смерть, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.
Сенцов попросив не поширювати чутки про його смерть – Дінзе
Сенцов попросив не поширювати чутки про його смерть – Дінзе

Про це Дмитро Дінзе розповів у ефірі програми «Нині вже» на «Громадському».

«Олег сказав, аби люди не поширювали чутки про примусове годування, він просить відкидати таку інформацію та фільтрувати її. А щодо чуток про його смерть – він посміявся з людей, які поширюють їх, і вважає їх шкідниками», – зауважив пан Дінзе.

За словами захисника, він зустрічався з Олегом Сенцовим 19 липня, тет-а-тет, без представників колонії.

«Ми спілкувалися через скло. Він передавав слова підтримки політв’язням у Криму. Він намагається слідкувати з різних джерел за кримськими справами», – переповів також Дмитро Дінзе.

Як повідомляв «Детектор медіа», Дмитро Дінзе також розповів про стан здоров’я свого підзахисного.

«Дуже блідий. Ходить сам. Близько тижня тому у нього була друга криза по здоров'ю. Стало погано і його хотіли госпіталізувати для того, щоб поставити на повноцінне примусове годування, щоб вливати більше суміші. Він відмовився і його залишили в колонії з умовою, що суміш він буде приймати сам під наглядом лікаря. Приймає в день по дві ложки. Перебуває в палаті, припиняти голодування не збирається. Каже: "Скільки мене вистачить, стільки і протягну», – процитував Дмитра Дінзе журналіст.

За словами адвоката, Сенцов висловив здивування, чому закінчилася активна кампанія підтримки українських політв'язнів з боку України і Уповноваженого Верховної Ради з питань людини Людмили Денісової.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки», чеські сенатори та ін.

Активісти в Україні й усьому світі продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції відбуваються в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1443
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду