20 липня у Києві відбудеться акція із вшанування пам’яті Павла Шеремета

20 липня у Києві відбудеться акція із вшанування пам’яті Павла Шеремета

19 Липня 2018
1664

20 липня у Києві відбудеться акція із вшанування пам’яті Павла Шеремета

1664
О восьмій ранку всі небайдужі можуть прийти на перехрестя вулиць Івана Франка і Богдана Хмельницького та долучитися до акції вшанування пам’яті загиблого два роки тому журналіста Павла Шеремета
20 липня у Києві відбудеться акція із вшанування пам’яті Павла Шеремета
20 липня у Києві відбудеться акція із вшанування пам’яті Павла Шеремета

Про це повідомляють організатори акції у Facebook.

«Незабаром виповнюється два роки з дня вбивства журналіста «Української правди» Павла Шеремета. На жаль, попри обіцянки влади, його вбивці досі не знайдені, - йдеться в повідомленні. - 20 липня о 8 ранку всі небайдужі можуть долучитися до акції вшанування та прийти на перехрестя вулиць Івана Франка і Богдана Хмельницького, щоб згадати журналіста».

У повідомленні нагадується, що два роки тому Павло Шеремет їхав на ефір радіо «Вести» й на перетині вулиць Хмельницького і Франка його автівка вибухнула.

«Ця подія шокувала всіх, хто його знав, або стежив за його ефірами й статтями. На превеликий жаль, убивство Павла Шеремета, розслідування якого високопосадовці публічно називали «справою честі», досі залишається нерозкритим», - наголошується в повідомленні.

Фото з публікації Sevgil Hayretdın Qızı Musaieva «Павло Шеремет. Два роки»

Як писав «Детектор медіа», в травні директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив, що російське громадянство вбитого журналіста Павла Шеремета і неможливість проведення слідчих дій на території Російської Федерації ускладнюють розслідування вбивства і впливають на результат. 

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство наразі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

За даними слідства, за три тижні до загибелі Павло Шеремет відвідав Москву, де зустрічався з близьким оточенням убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова та з міністром доходів та зборів часів Віктора Януковича Олександром Клименком, якого вважають власником медіахолдингу «Вести Украина» (пан Шеремет, зокрема, працював ведучим на «Радио Вести» і виконавчим директором в «Українській правді»).

У лютому 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що під час візиту до Москви Павло Шеремет нібито мав співбесіду з Олександром Клименком на посаду головного редактора «Радио Вести». Факт зустрічі Павла Шеремета й Олександра Клименка підтвердила й головред «Української правди» Севгіль Мусаєва, але вона не знала про причини тієї зустрічі. Голова холдингу «Вести Украина» Ольга Семченко заперечила, що пан Шеремет мас співбесіду з паном Клименком.

Навесні 2018 року співзасновник Центру дослідження корупції й організованої злочинності (Organized Crime and Corruption Reporting Project, OCCRP) Дрю Салліван висловив думку, що до вбивства журналіста Павла Шеремета може бути причетна українська влада.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1664
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду