До вбивства Шеремета може бути причетна українська влада – Дрю Салліван

До вбивства Шеремета може бути причетна українська влада – Дрю Салліван

17 Квітня 2018
1914

До вбивства Шеремета може бути причетна українська влада – Дрю Салліван

1914
Співзасновник Центру дослідження корупції й організованої злочинності (Organized Crime and Corruption Reporting Project, OCCRP) вважає, що до вбивства журналіста Павла Шеремета може бути причетна українська влада
До вбивства Шеремета може бути причетна українська влада – Дрю Салліван
До вбивства Шеремета може бути причетна українська влада – Дрю Салліван

Про це він розказав в інтерв’ю «Українській правді».

Пан Салліван зазначив, що вбивство журналістів – це загальносвітова проблема, адже 90% таких розслідувань не закриті. Він також припустив, що вбивство і Георгія Гонгадзе, і Павла Шеремета «наймовірніше, політичні».

«Такі вбивства найскладніше розкрити. Думаю, плівки Мельниченка свідчать про те, що він знав про вбивство Гонгадзе. Що стосується Порошенка – ми не знаємо, вбивство Шеремета замовив він чи хтось з його адміністрації, але думаємо, що до цього причетна українська влада», – сказав пан Салліван.

Він також зазначив, що «влада свідомо не докопується до правди, не публікує інформацію, яку мала б зробити публічною».

«Ми досі не почули відповіді, чи Ігор (Устименко, колишній чи теперішній співробітник СБУ, помічений на відео з камер спостереження в ніч перед вбивством Шереметаред.) працює в СБУ, чи вже звільнений і чому, чим саме він займався в органах тощо, – сказав він. – Звичайно, українська влада із задоволенням сказала б, що це Росія. І така вірогідність є. Але докази свідчать радше про те, що це зробили всередині країни».

Пан Салліван порадив журналістам видання розповідати, нагадувати про перебіг справи, вимагати справедливості, а також – продовжувати розслідувати самостійно.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство наразі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

Як повідомляв «Детектор медіа», 28 лютого Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції дорікнув виданню «Українська правда» щодо їх активності у справі вбивства журналіста Павла Шеремета: «Я не Господь і не знаю, хто вбив Павла Шеремета. Але в мене так само болить, як і у вас. Я так само знав Павла Шеремета, – сказав президент. –  І в "Української правди" немає права на приватизацію Павла. Не є так, що ви можете від всіх вимагати і звинувачувати… Ми кожен маємо робити свою справу. Якщо ви вважаєте, що президент може щось зробити, звертайтеся до мене».

На фото - Павло Шеремет

Фото: Новинарня

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1914
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сич
2194 дн. тому
А може сам Салліван причетний?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду