На Волині журналістку Світлану Мех не пропустили до Порошенка

На Волині журналістку Світлану Мех не пропустили до Порошенка

10 Липня 2018
1406

На Волині журналістку Світлану Мех не пропустили до Порошенка

1406
8 липня у Гончому Броді Ковельського району в день прибуття Президента України Петра Порошенка для вшанування пам’яті жертв Волинської трагедії охорона відмовилась пропускати журналістку Світлану Мех
На Волині журналістку Світлану Мех не пропустили до Порошенка
На Волині журналістку Світлану Мех не пропустили до Порошенка

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Зазначено, що напередодні заходу  у Волинській ОДА оголосили акредитацію. Також було організовано доїзд до Гончого Броду.

Повідомляється, що журналістка Світлана Мех їхала на місце події разом з київськими колегами й вони запізнилися в Гончий Брід, бо знімали також у цей день Президента Польщі Анджея Дуду в Олиці.

«Я була акредитована і попередила Каріну Мариневич  (працює у прес-службі Волинської ОДА – ред.), що пізніше приїду з колегами з Києва. Вона сказала, щоб ми не хвилювалися і що нас проведуть. Але  ніхто не провів», – зазначила пані Мех.

За повідомленням ІМІ, у Гончому Броді служба охорони з Києва не дозволила журналістці пройти поки Президент України не закінчить промову. Журналістка не зверталася у поліцію із заявою щодо перешкоджання професійній діяльності.

Медіаюрист Інституту масової інформації Алі Сафаров зазначив, що права журналістів на відвідування різноманітних заходів передбачено низкою законів України, пов’язаних з інформацією і засобами масової інформації. Зокрема статтею 25 Закону України «Про інформацію».

«Щодо вимоги акредитації журналіста як умови допуску на певний захід треба додатково відмітити, що абзац 2  частини першої статті 26 Закону України "Про інформацію" прямо визначає: відсутність акредитації не може бути підставою  для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб’єкт владних повноважень» , – наголосив медіаюрист.

За його словами, церемонія вшанування пам’яті загиблих українців в Гончому Броді Ковельського району, судячи з наданої інформації, була відкритим заходом, тож «недопуск журналіста до виконання ним своїх професійних обов’язків має ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 171 Кримінального кодексу України».

Нагадаємо, з початку 2018 року року ІМІ зафіксував в Україні 126 випадків порушень свободи слова. Найбільшу кількість порушень екперти зафіксували в категорії «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» – 56.

 

Фото: Маї Голуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1406
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Галя
2114 дн. тому
Чому не знаємо правди про Волинську трагедію? Чому на Волині у 1943-му у двічі більше загинуло українців ніж поляків і чиїм геноцидом були ті події? Чому польська сторона досі не бажає спільних досліджень польскої колаборації з нацистами на Волині? Кому вигідна зростаюча напруга між поляками та українцями? Які цілі ставить Москва та її союзники у нагнітанні польсько-українського протистояння? Коли Сейм Польщі відмінить ганебний закон про "геноцид" та відкриє дорогу до співпраці у галузі вивчення правдивої історії Волинських подій 1943 року? Презентація фільму про Волинську трагедію під назвою "ЛУКАВЕ ЛЮДОБУЙСТВО" у Києві
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду