У кризових ситуаціях інформування населення і робота з медіа життєво важливі – МІП

У кризових ситуаціях інформування населення і робота з медіа життєво важливі – МІП

20 Жовтня 2017
982

У кризових ситуаціях інформування населення і робота з медіа життєво важливі – МІП

982
Представник МІП разом із колегами з НАТО, Мінпаливенерго та державних підприємств енергетики під час командно-штабних навчань опрацьовував питання, пов’язані з комунікаційними аспектами ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
У кризових ситуаціях інформування населення і робота з медіа життєво важливі – МІП
У кризових ситуаціях інформування населення і робота з медіа життєво важливі – МІП

Питання ефективної системи кризових комунікацій стає життєво важливим для забезпечення безпеки об'єктів критичної інфраструктури, наголосив заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін у доповіді під час командно-штабних навчаннях з питань захисту критичної електроенергетичної інфраструктури та реагування на загрози порушення стійкості її функціонування. 

Про це повідомила прес-служба МІП. 

«Останні ситуації показали, що саме в питанні інформуванні населення та роботи з медіа часто криється один із найважливіших аспектів діяльності державних структур у кризових ситуаціях. Навіть наслідки аварій і кібератак долаються достатньо швидко. Однак інформаційний шлейф у медіапросторі нікуди не зникає і продовжує завдавати шкоди репутації країни», - пояснив пан Золотухін.

За його словами, впродовж навчань МІП разом із колегами з НАТО, Мінпаливенерго та державних підприємств енергетики опрацьовувало питання, пов’язані з комунікаційними аспектами ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Участь у заході також узяли представники НАТО, апарату РНБО, МЗС, Мінрегіону, Мінінфраструктури, МВС, Міноборони, ДІЯР, ДСНС, СБУ, Держспецзв’язку, Нацполіції та Нацгвардії.

Командно-штабні навчання з питань захисту критичної електроенергетичної інфраструктури та реагування на загрози порушення стійкості її функціонування проходили у рамках виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2017 рік.

Як повідомляв «Детектор Медіа», команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомляла про можливість кібератак на інформаційні ресурси України у термін з 13 до 17 жовтня.

Як зазначала Команда CERT-UA, існує вірогідність, що окремі ознаки кібератаки можуть збігатися з відповідними ознаками шкідливого впливу комп’ютерного вірусу Petya-A, який атакував інформаційні ресурси низки країн, починаючи з 26 червня.

«Просимо власників інформаційно-телекомунікаційних систем, інших інформаційних ресурсів, пересічних інтернет-користувачів дотримуватися вимог кібербезпеки, зокрема нашим рекомендаціям з захисту комп’ютерних систем від вірусу Petya Ransomware», - йшлося у повідомленні.

Фото: mip.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
982
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду