detector.media
20.10.2017 15:44
У кризових ситуаціях інформування населення і робота з медіа життєво важливі – МІП
У кризових ситуаціях інформування населення і робота з медіа життєво важливі – МІП
Представник МІП разом із колегами з НАТО, Мінпаливенерго та державних підприємств енергетики під час командно-штабних навчань опрацьовував питання, пов’язані з комунікаційними аспектами ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Питання ефективної системи кризових комунікацій стає життєво важливим для забезпечення безпеки об'єктів критичної інфраструктури, наголосив заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін у доповіді під час командно-штабних навчаннях з питань захисту критичної електроенергетичної інфраструктури та реагування на загрози порушення стійкості її функціонування. 

Про це повідомила прес-служба МІП. 

«Останні ситуації показали, що саме в питанні інформуванні населення та роботи з медіа часто криється один із найважливіших аспектів діяльності державних структур у кризових ситуаціях. Навіть наслідки аварій і кібератак долаються достатньо швидко. Однак інформаційний шлейф у медіапросторі нікуди не зникає і продовжує завдавати шкоди репутації країни», - пояснив пан Золотухін.

За його словами, впродовж навчань МІП разом із колегами з НАТО, Мінпаливенерго та державних підприємств енергетики опрацьовувало питання, пов’язані з комунікаційними аспектами ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Участь у заході також узяли представники НАТО, апарату РНБО, МЗС, Мінрегіону, Мінінфраструктури, МВС, Міноборони, ДІЯР, ДСНС, СБУ, Держспецзв’язку, Нацполіції та Нацгвардії.

Командно-штабні навчання з питань захисту критичної електроенергетичної інфраструктури та реагування на загрози порушення стійкості її функціонування проходили у рамках виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2017 рік.

Як повідомляв «Детектор Медіа», команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомляла про можливість кібератак на інформаційні ресурси України у термін з 13 до 17 жовтня.

Як зазначала Команда CERT-UA, існує вірогідність, що окремі ознаки кібератаки можуть збігатися з відповідними ознаками шкідливого впливу комп’ютерного вірусу Petya-A, який атакував інформаційні ресурси низки країн, починаючи з 26 червня.

«Просимо власників інформаційно-телекомунікаційних систем, інших інформаційних ресурсів, пересічних інтернет-користувачів дотримуватися вимог кібербезпеки, зокрема нашим рекомендаціям з захисту комп’ютерних систем від вірусу Petya Ransomware», - йшлося у повідомленні.

Фото: mip.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY