Журнал «Корреспондент» очолив Максим Мінін

Журнал «Корреспондент» очолив Максим Мінін

5 Квітня 2017
4012

Журнал «Корреспондент» очолив Максим Мінін

4012
5 квітня головним редактором журналу «Корреспондент» (видавець – «Український медіа холдинг», що належить Сергію Курченку) був призначений Максим Мінін, який дотепер був головним редактором інтернет-видання «Корреспондент.net».
Журнал «Корреспондент» очолив Максим Мінін
Журнал «Корреспондент» очолив Максим Мінін

Цю інформацію Максим Мінін підтвердив у бліц-інтерв’ю «Детектору медіа».

За його словами, він поєднуватиме обов’язки головного редактора журналу та онлайн-видання. У журналі він замінив Андрія Хрустальова, який з 1 квітня залишив проект, не розголошуючи причин. Пан Мінін також не схотів говорити про причини звільнення пана Хрустальова.

Новий головний редактор журналу поки що не знає, як вирішуватиметься питання із затримками зарплати, які є як у журналі, так і в «Українському медіа холдингу» в цілому.

За словами пана Мініна, перед ним поставлено завдання, щоб редакція працювала і журнал продовжив вихід. «Пока речь не идет о принципиальных обновлениях, сменах форматов, есть ряд вопросов, которые надо решать. Есть ряд вопросов к функционированию самого издания: нужно, чтобы издание выходило, чтобы оно выходило в приемлемом формате, хотя бы в таком, в каком оно было. Конечно, идей масса – но их воплощение зависит от инвестиций», – пояснив він.

Також він планує вирішити питання конвергенції: щоб редакція друкованого журналу була більше задіяна у створенні контенту для онлайн-видання.

Відповідаючи на запитання про відмінності в редакційній політиці сайту й журналу, чи будуть вони уніфіковані та чи є певні ідеологічні рішення керівництва, Максим Мінін сказав, що в УМХ немає жодних рішень керівництва щодо «ідеології» – ні по сайту, ні по журналу. За його словами, принт і онлайн – це різні формати, їхні відмінності зумовлені тим, що над ними працюють різні редакції.

«Что касается смены позиций, акцентов и еще чего-то – этого не будет. У нас по холдингу единая направленность – это нейтралитет: мы стараемся по возможности освещать максимальное количество точек зрения. И в данном контексте ничего не меняется ни на сайте, ни в журнале», - сказав він.

Нагадаємо, з 1 квітня Андрій Хрустальов залишив посаду головного редактору журналу «Корреспондент».

Влітку 2016 року в журналі «Корреспондент» почався конфлікт, який закінчився звільненням чотирьох співробітників. Тоді головний редактор журналу Андрій Хрустальов заявив, що їх звільнили за якість роботи. Співробітники ж назвали своє звільнення незаконним і були змушені кілька днів потрапляти на свої робочі місця за допомогою поліції.

Згодом колишній відповідальний випусковий редакції журналу «Корреспондент» Ольга Заборо повідомила, що після чотирьох днів конфлікту керівництво відновило всіх звільнених співробітників на посадах, однак в іншому проекті – в редакції сайту «Корреспондент.net».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4012
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду