Порошенко відмовився ветувати скандальний закон про е-декларування

Порошенко відмовився ветувати скандальний закон про е-декларування

27 Березня 2017
1386
27 Березня 2017
17:40

Порошенко відмовився ветувати скандальний закон про е-декларування

1386
Президент Петро Порошенко планує підписати закон про внесення змін до е-декларування, але хоче створити робочу групу, яка перегляне суперечливі правки до нього.
Порошенко відмовився ветувати скандальний закон про е-декларування
Порошенко відмовився ветувати скандальний закон про е-декларування

Про це повідомив журналістам виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин після того, як разом з іншими представниками громадських організацій провів зустріч з президентом, передає «Українська правда».

За його словами, голова держави відмовився ветувати суперечливий закон, пояснивши це тим, що він головнокомандувач і мусить позбавити військових клопоту заповнювати електронні декларації.

Проте, зазначив пан Юрчишин, президент пообіцяв ініціювати створення робочої групи, яка передивиться правки до закону, які зобов'язують громадські організації декларувати статки.

«Порошенко вважає нікчемними правки, які були внесені, і неякісними, і він готовий ініціювати створення робочої групи з напрацювання законопроекту, який ці правки суттєво перегляне, якусь частину з них виправить, і він готовий як президент, за умови погодження з ним цих правок, внести на розгляд Ради їх як невідкладні», – розповів керівник громадської організації.

У той же час прес-служба Порошенка повідомила, що оскільки зобов’язання для заповнення електронних декларацій представниками громадських організацій з’являється лише з 2018 року, за пропозицією президента сторони домовилися створити робочу групу за участі представників громадських організацій, народних депутатів та представників Адміністрації президента з метою опрацювання узгоджених змін до цього закону.

«Голова держави наголосив на підтримці ініціатив неурядових організацій у сфері боротьби з корупцією. Він звернув увагу на неприпустимість будь-якого політичного тиску чи обмежень діяльності неурядових організацій в Україні», – підкреслили там.

Нагадаємо, що сьогодні, 27 березня, голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав і направив на підпис президенту Петру Порошенко ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"».

24 березня Верховна Рада спробувала скасувати результати голосування за закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"», але їй не вистачило голосів для скасування рішення.

Голова громадської організації «Детектор медіа» та шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова вважає, що Президент України Петро Порошенко має ветувати ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"» та повернути його до Верховної Ради з його пропозиціями.

24 березня Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган розкритикував зміни до закону про електронне декларування.

25 березня Коаліція провідних неурядових організацій «Реанімаційний пакет реформ» (РПР) звернулась до президента Петра Порошенка із закликом повернути до Верховної Ради ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"» для термінового повторного розгляду, включивши пропозиції виключити з нього норми, «які порушують права громадян і загрожують розвиткові демократії в Україні».

На фото – Петро Порошенко.

Фото: прес-служба президента.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1386
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду