Лариса Задорожна стане шеф-редактором «Подробностей недели»

Лариса Задорожна стане шеф-редактором «Подробностей недели»

2 Березня 2016
3080

Лариса Задорожна стане шеф-редактором «Подробностей недели»

3080
Спеціальний кореспондент «Фактів тижня з Оксаною Соколовою» на телеканалі ICTV Лариса Задорожна повертається в новинний продакшн групи «Інтер» «Національні інформаційні системи» (НІС), де стане шеф-редактором інформаційно-аналітичної програми «Подробности недели».
Лариса Задорожна стане шеф-редактором «Подробностей недели»
Лариса Задорожна стане шеф-редактором «Подробностей недели»

Інформацію, яку «Детектор медіа» отримав з власних джерел, підтвердив директор НІС Олександр Пилипець: «Дійсно, попередня домовленість з Ларисою є. Офіційно ми поки що не оформили взаємовідносини. Наскільки я розумію, вона має зобов’язання на попередньому місці роботи. Ми її запрошуємо на посаду шеф-редактора “Подробностей недели”».

У НІС очікують, що Лариса Задорожна приступить до роботи за два тижні. Наразі вона працює спеціальним кореспондентом телеканалу ICTV. З власних джерел на ICTV «Детектору медіа» відомо, що на каналі знають про наміри журналістки звільнитися.

Зв’язатися з пані Задорожною, щоб отримати її коментар, «Детектору медіа» не вдалося. На ICTV повідомили, що вона перебуває у відрядженні за кордоном.

Джерело «Детектора медіа» припускає, що Лариса Задорожна займе місце звільненої тиждень тому та депортованої з України Марії Столярової, яка працювала креативним продюсером НІС, але в колективі її називали шеф-редактором. Олександр Пилипець заперечив ці припущення: «Це зовсім інші функції. Шеф-редактор – це людина, яка управляє процесом. Креативний продюсер – це людина, яка щось вигадує, підказує».

Дотепер у «Подробностях недели» не було шеф-редактора, ці обов’язки, зі слів пана Пилипця, розподіляли між собою сам Олександр Пилипець і ведучий програми Дмитро Анопченко. До жовтня 2014 року на посаді шеф-редактора «Подробностей недели» працювала Ольга Червакова, яка пішла з НІС після обрання до Верховної Ради народним депутатом.

«У нас існує редакційна рада. За великим рахунком, в одноосібному лідері не було необхідності. Зараз подумали, що було б непогано [щоб з’явився керівник проекту]. Знаючи Ларису, знімаю перед нею капелюха», - зауважив пан Пилипець.

Що стосується посади, яку обіймала Марія Столярова, то джерело «Детектора медіа» стверджує, що наразі виконувачем обов’язків креативного продюсера є Дмитро Литвин. Втім, пан Пилипець пояснив, що обов’язки креативного продюсера розподілені між членами редакційної ради: «Це колективна творчість. Це не завод. У нас немає такого, що в людини написано в посадових обов’язках писати букву “А”, і вона цю букву тільки й пише. Звісно, що й Дмитро Литвин – такого аналітика ще треба пошукати на ринку України – працює й допомагає».

Інших кадрових змін поки що в НІС не планується, уточнив пан Пилипець.

Нагадаємо, що Лариса Задорожна в минулому працювала в НІС 15 років, у тому числі спеціальним кореспондентом у Росії, а також випусковим редактором програми «Подробности». В лютому 2015 року вона залишила новинний продакшн «Інтера» та перейшла на ICTV у «Факти тижня з Оксаною Соколовою».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3080
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду