detector.media
02.03.2016 12:41
Лариса Задорожна стане шеф-редактором «Подробностей недели»
Лариса Задорожна стане шеф-редактором «Подробностей недели»
Спеціальний кореспондент «Фактів тижня з Оксаною Соколовою» на телеканалі ICTV Лариса Задорожна повертається в новинний продакшн групи «Інтер» «Національні інформаційні системи» (НІС), де стане шеф-редактором інформаційно-аналітичної програми «Подробности недели».

Інформацію, яку «Детектор медіа» отримав з власних джерел, підтвердив директор НІС Олександр Пилипець: «Дійсно, попередня домовленість з Ларисою є. Офіційно ми поки що не оформили взаємовідносини. Наскільки я розумію, вона має зобов’язання на попередньому місці роботи. Ми її запрошуємо на посаду шеф-редактора “Подробностей недели”».

У НІС очікують, що Лариса Задорожна приступить до роботи за два тижні. Наразі вона працює спеціальним кореспондентом телеканалу ICTV. З власних джерел на ICTV «Детектору медіа» відомо, що на каналі знають про наміри журналістки звільнитися.

Зв’язатися з пані Задорожною, щоб отримати її коментар, «Детектору медіа» не вдалося. На ICTV повідомили, що вона перебуває у відрядженні за кордоном.

Джерело «Детектора медіа» припускає, що Лариса Задорожна займе місце звільненої тиждень тому та депортованої з України Марії Столярової, яка працювала креативним продюсером НІС, але в колективі її називали шеф-редактором. Олександр Пилипець заперечив ці припущення: «Це зовсім інші функції. Шеф-редактор – це людина, яка управляє процесом. Креативний продюсер – це людина, яка щось вигадує, підказує».

Дотепер у «Подробностях недели» не було шеф-редактора, ці обов’язки, зі слів пана Пилипця, розподіляли між собою сам Олександр Пилипець і ведучий програми Дмитро Анопченко. До жовтня 2014 року на посаді шеф-редактора «Подробностей недели» працювала Ольга Червакова, яка пішла з НІС після обрання до Верховної Ради народним депутатом.

«У нас існує редакційна рада. За великим рахунком, в одноосібному лідері не було необхідності. Зараз подумали, що було б непогано [щоб з’явився керівник проекту]. Знаючи Ларису, знімаю перед нею капелюха», - зауважив пан Пилипець.

Що стосується посади, яку обіймала Марія Столярова, то джерело «Детектора медіа» стверджує, що наразі виконувачем обов’язків креативного продюсера є Дмитро Литвин. Втім, пан Пилипець пояснив, що обов’язки креативного продюсера розподілені між членами редакційної ради: «Це колективна творчість. Це не завод. У нас немає такого, що в людини написано в посадових обов’язках писати букву “А”, і вона цю букву тільки й пише. Звісно, що й Дмитро Литвин – такого аналітика ще треба пошукати на ринку України – працює й допомагає».

Інших кадрових змін поки що в НІС не планується, уточнив пан Пилипець.

Нагадаємо, що Лариса Задорожна в минулому працювала в НІС 15 років, у тому числі спеціальним кореспондентом у Росії, а також випусковим редактором програми «Подробности». В лютому 2015 року вона залишила новинний продакшн «Інтера» та перейшла на ICTV у «Факти тижня з Оксаною Соколовою».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY