Держкомтелерадіо продовжить організаційно-правовий супровід створення Суспільного мовлення

Держкомтелерадіо продовжить організаційно-правовий супровід створення Суспільного мовлення

27 Січня 2015
3061

Держкомтелерадіо продовжить організаційно-правовий супровід створення Суспільного мовлення

3061
Держкомтелерадіо продовжить організаційно-правовий супровід створення Суспільного мовлення
Держкомтелерадіо продовжить організаційно-правовий супровід створення Суспільного мовлення

Держкомтелерадіо як головний центральний орган виконавчої влади у сфері телебачення і радіомовлення, в інформаційній та видавничій сферах і надалі здійснюватиме організаційно-правовий супровід створення Суспільного телебачення і радіомовлення України. Цей напрямок роботи відомства колегія Держкомтелерадіо на розширеному засіданні 27 січня визначила пріоритетним у 2015 році, повідомляє прес-служба відомства.

 

«Створення повноцінного суспільного телерадіомовлення не самоціль. Для нас це, передусім, нова якість вітчизняного теле- і радіоконтенту, який відповідав би найкращим стандартам європейських суспільних мовників», - сказав голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

За його словами, протягом 2014 року Держкомтелерадіо підготував законопроект «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України"», яким передбачається приведення діючого законодавства у відповідність до прийнятого Закону. 7 листопада 2014 року урядом було прийнято постанову № 693 «Про утворення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

 

Створенню НСТУ у формі акціонерного товариства, 100 відсотків акцій якого належить державі, має передувати внесення відповідних змін до закону. Після цього Держкомтелерадіо внесе на розгляд уряду проект постанови Кабінету Міністрів України, яким буде створено комісію з проведення реорганізації державних телерадіоорганізацій та визначено порядок перетворення Національної телекомпанії України в ПАТ НСТУ з урахуванням особливостей, визначених законом «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

 

Також у 2014 році Держкомтелерадіо спільно з Національною радою з питань телебачення і радіомовлення розробив і втілює в життя План заходів (дорожню карту) щодо реалізації Проекту створення єдиної національної радіомережі Українського радіо. Згідно з Планом створюється єдина радіомережа на якій транслюватимуть свої програми Національна радіокомпанія України та обласні й регіональні державні телерадіокомпанії, об'єднавши ФМ-мережі та розподіливши ефір (20 годин - НРКУ, 4 години - регіональні врізки). Планом також передбачено розширення мережі шляхом прорахунку і надання нових частотних присвоєнь.

 

Нагадаємо, що в межах цього Плану заходів Нацрада 24 грудня підбила підсумки конкурсу на 31 ФМ-частоту, вивільнену ОДТРК, переможцем у якому стала НРКУ.

 

Як писала ТК, колегія Держкомтелерадіо 27 січня визначила одним з пріоритетів відомства на 2015 рік захист національного інформаційного простору. Також колегія вирішила вжити у 2015 році заходи щодо поширення програм українських теле- та радіоканалів на територіях АР Крим, Донецької та Луганської областей та відновлення повноцінної діяльності Донецької і Луганської обласних державних телерадіокомпаній.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3061
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду