СБУ оголосила у розшук всіх російських артистів, які виступали в окупованому Донбасі

СБУ оголосила у розшук всіх російських артистів, які виступали в окупованому Донбасі

4 Січня 2015
5135

СБУ оголосила у розшук всіх російських артистів, які виступали в окупованому Донбасі

5135
СБУ оголосила у розшук всіх російських артистів, які виступали в окупованому Донбасі
СБУ оголосила у розшук всіх російських артистів, які виступали в окупованому Донбасі

Всі актори і музиканти, які приїжджають з Росії на окуповані на Донбасі території, оголошені в розшук, включаючи російську рок-співачку Юлію Чичеріну, яка під час новорічних свят дала концерт в окупованому терористами Луганську. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

 

За його словами, українські прикордонники не контролюють частину кордону, через яку на територію так званих «ЛНР» і «ДНР» приїжджають російські артисти.

 

«Всі провадження зареєстровані в єдиному реєстрі, всі вони оголошені у розшук. Юлія Чичеріна також. Але ви розумієте, що здійснювати розшук і затримання на території, яка тимчасово підконтрольна терористам зараз неможливо», - наголосив він. 

 

Василь Вовк також підтвердив своє попереднє повідомлення у Facebook про відкриття кримінального провадження щодо російського актора Олексія Паніна за його публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на зміну меж території або державного кордону України. За словами начальника Головного слідчого управління СБУ, акторові загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі. Разом з тим, як зазначив пан Вовк, після недавніх подій в Одесі Олесій Панін, швидше за все, не відвідає більше Україну.

 

Як повідомляли ЗМІ, на територію Донбасу, контрольовану бойовиками, за час проведення АТО приїздили  актори Сергій Маховиков (зіграв головну роль у серіалі української кінокомпанії Film.ua «Будинок з ліліями»), Михайло Пореченков, Іван Охлобистін, Олександр Михайлов (відомий за участі у фільмі «Любов і голуби»), співаки Йосип Кобзон, Анна Нетребко і Юлія Чичеріна.

 

Варто зазначити, що реакція на виступи російських артистів з боку України була різною. Якщо прокат і трансляція стрічок за участі Пореченкова і Охлобистіна в Україні заборонені, вони разом з Кобзоном стали персонами нон-грата, то проекти, у яких зіграли Сергій Маховиков і Олександр Михайлов, продовжують демонструватись. Хоча Сергій Маховиков зробив заяву про готовність воювати на боці терористів «ЛНР»-«ДНР» і запис його прес-конференції сепаратисти використовують у своїй інформаційній війні.

 

 

Нагадаємо, 3 січня проти російського актора Олексія Паніна, який, перебуваючи влітку в Автономній Республіці Крим, публічно висловлювався, що АР Крим є російською територією, і погрожував українцям розширити її межі до Одеси, відкрито кримінальне провадження. «Мене звати Олексій Панін і я їду у Крим. Ще рік тому, коли я сказав, що Крим - російський, мене мало не депортували з України. Тепер всі змінилося! І ми йдемо до Криму. Поки українські неграмотні політики, яких я не можу назвати інакше, ніж фашисти, збираються провести український парад в українському Севастополі, ми їдемо грати у російський Крим, у російський Севастополь, у російську Ялту! Я передаю вітання всім кримським татарам - я вас люблю. Окремо хочу звернутися до пана Парарара... - Порошенко його прізвище? Не розслабляйтеся! Далі ми підемо! В Одесу!», - кричав пан Панін улітку на шосе до Криму.

 

Водночас пан Панін вибачився за свої висловлювання під час свого перебування в Одесі 2 січня. Після того, як російський актор повернувся до Москви, він заявив, що вибачився через те, що дуже злякався. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Державне агентство України з питань кіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації 69 фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова. 9 грудня Державне агентство з питань кіно прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації 71 фільму та серіалу за участі російського актора Івана Охлобистіна.

 

Міністерство культури Україні та СБУ називали серед осіб, які небажані на терориторії України, Йосипа Кобзона, Івана Охлобистіна і Михайла Задорнова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5135
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду