Проти російського актора Олексія Паніна в Україні порушено кримінальне провадження

Проти російського актора Олексія Паніна в Україні порушено кримінальне провадження

4 Січня 2015
3934

Проти російського актора Олексія Паніна в Україні порушено кримінальне провадження

3934
Проти російського актора Олексія Паніна в Україні порушено кримінальне провадження
Проти російського актора Олексія Паніна в Україні порушено кримінальне провадження

3 січня проти російського актора Олексія Паніна (на фото), який, перебуваючи влітку в Автономній Республіці Крим, публічно висловлювався, що АР Крим є російською територією, і погрожував українцям розширити її межі до Одеси, відкрито кримінальне провадження. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі,  передає УНІАН з посиланням на повідомлення у Facebook начальника Головного слідчого управління СБУ Василя Вовка.

 

«Слідчим відділом УСБ України в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 3 січня 2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. В ході досудового розслідування встановлено, що 12 серпня 2014 року громадянин Російської Федерації, російський актор, Панін Олексій В'ячеславович, 1977 року народження, перебуваючи на території України в Автономній Республіці Крим, публічно висловлювався про те, що АР Крим є російською територією, а також щодо необхідності розширення її меж до м. Одеса», - повідомив Василь Вовк.

 

Начальник Головного слідчого управління СБУ повідомив, що Олексій Панін поширив в інтернеті відеосюжет з відповідним зверненням, тобто публічно закликав до вчинення дій, спрямованих на зміну меж території або державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також поєднаних з розпалюванням національної та релігійної ворожнечі.

 

Нагадаємо, російський актор Олексій Панін, який вітав анексію Криму Росією і погрожував українцям подальшою агресією на їх териториї, вибачився за свої висловлювання під час свого перебування в Одесі 2 січня.

 

Влітку Олексій Панін записав і виклав в інтернеті відеозвернення по дорозі до анексованого Криму. «Мене звати Олексій Панін і я їду у Крим. Ще рік тому, коли я сказав, що Крим - російський, мене мало не депортували з України. Тепер всі змінилося! І ми йдемо до Криму. Поки українські неграмотні політики, яких я не можу назвати інакше, ніж фашисти, збираються провести український парад в українському Севастополі, ми їдемо грати у російський Крим, у російський Севастополь, у російську Ялту! Я передаю вітання всім кримським татарам - я вас люблю. Окремо хочу звернутися до пана Парарара... - Порошенко його прізвище? Не розслабляйтеся! Далі ми підемо! В Одесу!», - кричав пан Панін улітку на шосе до Криму.

 

 

Після того, як Олексій Панін прибув до Одеси, кілька активістів «запросили його на розмову» до одного з одеських ресторанів. «Я не підтримую ніяку війну! Я вибачаюсь за фразу - не тому, що ви дійсно сильні. Це очевидно. Я дійсно вибачаюсь. Ви абсолютно праві. Я вибачаюсь за фразу: «Ми підемо в Одесу», яку я неправильно брякнув, не подумавши, і яка була неправильно витлумачена. За це я вибачаюсь на 100 відсотків», - сказав Олексій Панін.

 

Після того, як російський актор повернувся до Москви, він заявив, що вибачився через те, що дуже злякався. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3934
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мнение
3410 дн. тому
Ага! Расстгегять его! Это же немыслимо: гражданин России Панин любит свою родину! Неслыханное преступление! И пиписька у него толще и больше, чем у Турчинова и Яценюка вместе взятых. Недопустимо!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду