Російський актор Олексій Панін заявив, що вибачився перед українцями під тиском (ВІДЕО)

Російський актор Олексій Панін заявив, що вибачився перед українцями під тиском (ВІДЕО)

4 Січня 2015
6677

Російський актор Олексій Панін заявив, що вибачився перед українцями під тиском (ВІДЕО)

6677
Російський актор Олексій Панін заявив, що вибачився перед українцями під тиском (ВІДЕО)
Російський актор Олексій Панін заявив, що вибачився перед українцями під тиском (ВІДЕО)

Російський актор Олексій Панін (на фото зліва), який вітав анексію Криму Росією і погрожував українцям подальшою агресією на їх териториї, вибачився за свої висловлювання під час свого перебування в Одесі 2 січня. Пізніше у Москві він заявив, що зробив заяву через те, що злякався за безпеку свою і своєї сім'ї. Про йдеться у відеороликах, викладених у YouTube.

 

Влітку Олексій Панін записав патріотичне російське відео звернення по дорозі до анексованого Криму.

 

 

«Мене звати Олексій Панін і я їду у Крим. Ще рік тому, коли я сказав, що Крим - російський, мене мало не депортували з України. Тепер всі змінилося! І ми йдемо до Криму. Поки українські неграмотні політики, яких я не можу назвати інакше, ніж фашисти, збираються провести український парад в українському Севастополі, ми їдемо грати у російський Крим, у російський Севастополь, у російську Ялту! Я передаю вітання всім кримським татарам - я вас люблю. Окремо хочу звернутися до пана Парарара... - Порошенко його прізвище? Не розслабляйтеся! Далі ми підемо! В Одесу!», - кричав пан Панін улітку на шосе до Криму.

 

 

Після того, як Олексій Панін прибув до Одеси, кілька активістів «запросили його на розмову» до одного з одеських ресторанів. Наразі невідомо, чи був заснований психологічний тиск на актора або фізичний вплив.

 

«Сидимо в ресторані "Риба", чекаємо на СБУ. Захопили в полон Олексія Паніна... Вибачився за свої слова», - повідомив одеський активіст Марк Гордієнко у своєму Facebook.

 

На відео видно, що Олексій Панін намагається виправдатися за свої слова, сказані у Криму, і заявляє, що не воював з українцями.

 

«Я не підтримую ніяку війну! Я вибачаюсь за фразу - не тому, що ви дійсно сильні. Це очевидно. Я дійсно вибачаюсь. Ви абсолютно праві. Я вибачаюсь за фразу: «Ми підемо в Одесу», яку я неправильно брякнув, не подумавши, і яка була неправильно витлумачена. За це я вибачаюсь на 100 відсотків», - сказав Олексій Панін.

 

Після того, як російський актор повернувся до Москви, він заявив, що вибачився через те, що дуже злякався.  «Зараз смішно, а вчора смішно не було... Зараз згадувати весело, але ми заспокоїлися тільки тоді, коли на сіли у літак. Ми до останнього не могли зрозуміти, випустять нас чи не випустять», - сказав Олексій Панін.

 

 

При цьому він заявив, що інцидент в Олесі не можна назвати полоном, хоча він не хотів би його повторити, і що у цей час він думав тільки про свою дружину і свою доньку. На прохання російських журналістів «розповісти все по порядку про полон», Олексій Панін сказав, що начебто «справжня одеситка» передала йому у літаку вітання російському президенту Володимиру Путіну.

 

«Те, що вчора відбулося, мені у голові не вкладається, що Одеса і націоналісти - це можна поєднати, ці два слова. Язик мій - ворог мій. Тому що ролик цей, до чого вони апелювали..., мені довелося вибачитися. І, напевне, вони у чомусь праві. Але  я вам чесно скажу, якщо на моєму місці був би кожний другий, він би...Я намагався у голові думати, як мені зовсім не впасти у багнюку обличчям, вийти з цієї ситуації не зовсім обісраним виродком... Я розумів, що якщо я їм не скажу те, що вони хочуть, то вони...Я не знав... Мені було страшно», - намагався виправдатися актор, хоча на відео в одеському ресторані видно, що він вибачився без усякого примусу.

 

Нагадаємо, Міністерство культури Україні та СБУ називали серед осіб, які небажані на терориторії України, Йосипа Кобзона, Івана Охлобистіна і Михайла Задорнова.

 

Державне агентство України з питань кіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації 69 фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова.

 

9 грудня Державне агентство з питань кіно прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації 71 фільму та серіалу за участі російського актора Івана Охлобистіна.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Марка Гордієнка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6677
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду