Блогер пов'язує встановлення стеження із своїми публікаціями про призначення в Генпрокуратурі

Блогер пов'язує встановлення стеження із своїми публікаціями про призначення в Генпрокуратурі

20 Листопада 2014
2430
20 Листопада 2014
16:24

Блогер пов'язує встановлення стеження із своїми публікаціями про призначення в Генпрокуратурі

2430
Блогер пов'язує встановлення стеження із своїми публікаціями про призначення в Генпрокуратурі
Блогер пов'язує встановлення стеження із своїми публікаціями про призначення в Генпрокуратурі

Блогер Сергій Іванов пов'язує стеження за собою у Києві (на фото) з серією публікацій про Генеральну прокуратуру. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Нагадаємо, відомий луганський блогер Сергій Іванов заявив, що 18 листопада за ним стежили у метро Києва невідомі. Як повідомив пан Іванов кореспонденту ІМІ, він пов'язує це з публікацією 17 листопада на сайті «Української правди» свого блогу під назвою «Виталий Ярема. Превращение в Пшонку», де блогер пише про призначення в Генпрокуратуру людей колишнього президента Віктора Януковича.

 

Журналіст вважає, що стеження за ним вели люди з нещодавно утвореного Комітету з питань розвідки при Президентові України, який очолює Ігор Смешко.

 

«Я припускаю, що можуть бути росіяни... Але, чесно кажучи, я грішу на службу безпеки, яку собі Президент зробив на чолі зі Смешком. Чому? Тому що ментам це невигідно насправді. У мене зараз в розробці перебувають конкретно люди з президентської вертикалі. Це не тому, що я не люблю нашого Президента. Мені насправді «по барабану». Просто не хочу, щоб він призначав виродків, які стрижуть бабло. Як от в митниці, Орлових цих всіх (про це йдеться у його блозі - ІМІ)», - зазначив Сергій Іванов.

 

На думку блогера, стеження за ним встановили, бо він «наїхав на прокуратуру». За словами Іванова, стеження за ним було організовано саме у день зустрічі з джерелом інформації.

 

«Вони прекрасно знають, що інформацію, яку я отримую, ця інформація - з середини прокуратури. Тобто якщо, це не росіяни (стежать - ІМІ), а якщо це росіяни або "ЛНР", то треба розбиратися зовсім іншим силам, і вони в мене є. Якщо ці "ноги" належать відомству товариша Смешка, або відомству товариша Авакова, тому що у мене немає підстав підозрювати СБУ у стеженні за мною, у них немає сенсу для цього, я думаю що це стеження було пов'язано з моїми публікаціями про одіозні призначення в ГПУ і тому що я зустрічався з джерелом, яке мені надавало ці дані», - розповів пан Іванов.

 

При цьому він зауважив, що за ним можна стежити «скільки завгодно», але він не хотів би, що б його джерела мали неприємності. «Бо це люди, які хочуть, щоб щось змінилося і в прокуратурі, і в МВС, де в мене маса джерел. Я скоро буду готувати цілу купу матеріалів про МВС, бо те, що відбувається в міліції на окупованих територіях - це просто пекло. І я розумію, що це приноситиме якісь репутаційні втрати Авакову...», - сказав Сергій Іванов.

 

Він також зауважив, що у нього немає наміру дискредитувати певних осіб: «Я борюся з корупцією всередині. І борюся з людьми, які є носіями спадщини Януковича. У мене є конкретні докази того, я їх публікую».

 

Звертатися в правоохоронні органи щодо стеження Сергій Іванов не бачить сенсу. Блогер вирішив оприлюднити цю інформацію і показати переслідувачам, що він про них знає. «Наші правоохоронні органи повністю ігнорують Кримінально-процесуальний кодекс. Кодекс передбачає, що інформація, яка розміщена в публічних джерелах і може містити ознаки кримінального злочину, вона може бути використана як привід для відкриття кримінального провадження. Але я б не хотів, щоб відкривали кримінальне провадження, я це все зробив публічно. Я ж слідчим пропрацював, я знаю всі ці процедури, я знаю, до чого воно все призведе і що воно ні на що не вплине. Я просто їм дав зрозуміти, що я про них знаю», - заявив блогер.

 

Водночас Сергій Іванов побоюється, щоб йому не підкинули наркотиків чи зброї. «Я не здивуюся, якщо завтра у мене в кишені або в автомобілі знайдуть будь-які наркотики, або ще щось. Я ж кожного разу не обшукую машину, знайдуть наркотики там якісь, а кишеньковий суддя заарештує. І все, закриють у в'язницю, а там за три дні роблять таке з людьми... Але можете не намагатися, панове-товариші, це - не мій жанр, про це всі знають. Я не вживаю ані наркотиків, ані алкоголю», - сказав він.

 

Нагадаємо, вчора, 19 листопада блогер звернувся до силових відомств України з проханням не стежити за ним. «Я приблизно припускаю, чиї це були "ноги" (ми проаналізували ситуацію :). Я прекрасно знаю, як працює наружка, і коли я був вашим колегою, сам неодноразово приставляв її до злочинців. "Злочинець" - це ключове слово, панове архаровці. Я таким не є, тому не витрачайте гроші платників податків на стеження за мною. По-перше, це неефективно. А по-друге, це злочин», - написав пан Іванов у своєму у своєму Facebook.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Сергія Іванова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2430
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду