detector.media
20.11.2014 16:24
Блогер пов'язує встановлення стеження із своїми публікаціями про призначення в Генпрокуратурі
Блогер пов'язує встановлення стеження із своїми публікаціями про призначення в Генпрокуратурі

Блогер Сергій Іванов пов'язує стеження за собою у Києві (на фото) з серією публікацій про Генеральну прокуратуру. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

Нагадаємо, відомий луганський блогер Сергій Іванов заявив, що 18 листопада за ним стежили у метро Києва невідомі. Як повідомив пан Іванов кореспонденту ІМІ, він пов'язує це з публікацією 17 листопада на сайті «Української правди» свого блогу під назвою «Виталий Ярема. Превращение в Пшонку», де блогер пише про призначення в Генпрокуратуру людей колишнього президента Віктора Януковича.

 

Журналіст вважає, що стеження за ним вели люди з нещодавно утвореного Комітету з питань розвідки при Президентові України, який очолює Ігор Смешко.

 

«Я припускаю, що можуть бути росіяни... Але, чесно кажучи, я грішу на службу безпеки, яку собі Президент зробив на чолі зі Смешком. Чому? Тому що ментам це невигідно насправді. У мене зараз в розробці перебувають конкретно люди з президентської вертикалі. Це не тому, що я не люблю нашого Президента. Мені насправді «по барабану». Просто не хочу, щоб він призначав виродків, які стрижуть бабло. Як от в митниці, Орлових цих всіх (про це йдеться у його блозі - ІМІ)», - зазначив Сергій Іванов.

 

На думку блогера, стеження за ним встановили, бо він «наїхав на прокуратуру». За словами Іванова, стеження за ним було організовано саме у день зустрічі з джерелом інформації.

 

«Вони прекрасно знають, що інформацію, яку я отримую, ця інформація - з середини прокуратури. Тобто якщо, це не росіяни (стежать - ІМІ), а якщо це росіяни або "ЛНР", то треба розбиратися зовсім іншим силам, і вони в мене є. Якщо ці "ноги" належать відомству товариша Смешка, або відомству товариша Авакова, тому що у мене немає підстав підозрювати СБУ у стеженні за мною, у них немає сенсу для цього, я думаю що це стеження було пов'язано з моїми публікаціями про одіозні призначення в ГПУ і тому що я зустрічався з джерелом, яке мені надавало ці дані», - розповів пан Іванов.

 

При цьому він зауважив, що за ним можна стежити «скільки завгодно», але він не хотів би, що б його джерела мали неприємності. «Бо це люди, які хочуть, щоб щось змінилося і в прокуратурі, і в МВС, де в мене маса джерел. Я скоро буду готувати цілу купу матеріалів про МВС, бо те, що відбувається в міліції на окупованих територіях - це просто пекло. І я розумію, що це приноситиме якісь репутаційні втрати Авакову...», - сказав Сергій Іванов.

 

Він також зауважив, що у нього немає наміру дискредитувати певних осіб: «Я борюся з корупцією всередині. І борюся з людьми, які є носіями спадщини Януковича. У мене є конкретні докази того, я їх публікую».

 

Звертатися в правоохоронні органи щодо стеження Сергій Іванов не бачить сенсу. Блогер вирішив оприлюднити цю інформацію і показати переслідувачам, що він про них знає. «Наші правоохоронні органи повністю ігнорують Кримінально-процесуальний кодекс. Кодекс передбачає, що інформація, яка розміщена в публічних джерелах і може містити ознаки кримінального злочину, вона може бути використана як привід для відкриття кримінального провадження. Але я б не хотів, щоб відкривали кримінальне провадження, я це все зробив публічно. Я ж слідчим пропрацював, я знаю всі ці процедури, я знаю, до чого воно все призведе і що воно ні на що не вплине. Я просто їм дав зрозуміти, що я про них знаю», - заявив блогер.

 

Водночас Сергій Іванов побоюється, щоб йому не підкинули наркотиків чи зброї. «Я не здивуюся, якщо завтра у мене в кишені або в автомобілі знайдуть будь-які наркотики, або ще щось. Я ж кожного разу не обшукую машину, знайдуть наркотики там якісь, а кишеньковий суддя заарештує. І все, закриють у в'язницю, а там за три дні роблять таке з людьми... Але можете не намагатися, панове-товариші, це - не мій жанр, про це всі знають. Я не вживаю ані наркотиків, ані алкоголю», - сказав він.

 

Нагадаємо, вчора, 19 листопада блогер звернувся до силових відомств України з проханням не стежити за ним. «Я приблизно припускаю, чиї це були "ноги" (ми проаналізували ситуацію :). Я прекрасно знаю, як працює наружка, і коли я був вашим колегою, сам неодноразово приставляв її до злочинців. "Злочинець" - це ключове слово, панове архаровці. Я таким не є, тому не витрачайте гроші платників податків на стеження за мною. По-перше, це неефективно. А по-друге, це злочин», - написав пан Іванов у своєму у своєму Facebook.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Сергія Іванова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY