detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
17.01.2024 22:40
«Будь-який тиск на журналістів неприпустимий»: Зеленський обговорив з правоохоронцями стеження за Bihus.Info та ситуацію з медійниками
«Будь-який тиск на журналістів неприпустимий»: Зеленський обговорив з правоохоронцями стеження за Bihus.Info та ситуацію з медійниками
За словами президента, СБУ вже розпочала розслідування щодо факту стеження за журналістами і з’ясовує всі обставини цієї справи.

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з правоохоронцями, зокрема з головою СБУ Василем Малюком, на якій обговорили стеження за журналістами Bihus.Info. Про це він повідомив у вечірньому зверненні.

«Окремо щодо ситуації з нашими журналістами, зокрема фактом стеження за журналістами. СБУ почала розслідування і з’ясує всі обставини. Будь-який тиск на журналістів неприпустимий», — сказав президент.    

Нагадаємо,  16 січня  на ютуб-каналі «Народна правда» з'явився відеоролик, до якого ввійшли фрагменти телефонних розмов начебто представників команди журналістських розслідувань Bihus.Info, котрі під час  «корпоративу» обговорюють можливість придбання наркотиків, а також момент власне їх вживання. 

Невдовзі керівник проєкту Денис Бігус опублікував відеозвернення, у якому повідомив, що ті працівники, які вживали під час корпоративу наркотики, звільнені, а також запевнив, що всі співробітники здадуть тести.

Згодом він також заявив про незаконне спостереження та прослуховування. За словами Бігуса, за його командою стежили впродовж кількох місяців

Наразі сайт «Народна правда», який оприлюднив на своєму каналі провокативне відео зі співробітниками Bihus.Info, видалив на сторінці у фейсбуку коментарі під цим відео. До того ж редакція обмежила можливість залишати під дописом нові коментарі. 

17 січня Служба безпеки України офіційно заявила, що вже розслідує обставини незаконного прослуховування та відеозйомки журналістів проєкту Bihus.Info. 

Читайте також:

 

Фото: скриншот зі звернення

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY