detector.media
10.11.2022 14:01
СБУ готує підозру екскерівнику «Довженко-Центру» у зловживанні владою
СБУ готує підозру екскерівнику «Довженко-Центру» у зловживанні владою
Усі деталі СБУ пообіцяла надати згодом.

Сьогоднішні обшуки у приміщенні «Довженко-Центру» проходять за справою про зловживання владою одним із колишніх керівників установи.

Про це «Детектору медіа» повідомив речник Служби безпеки Артем Дехтяренко.

За його словами, наразі на території «Довженко-Центру» відбуваються слідчі дії за участі співробітників СБУ, Нацполіції та прокуратури міста Києва.

Одному із колишніх посадовців Центру готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Усі деталі СБУ пообіцяла надати згодом.

За даними «Детектор медіа», формальним приводом до обшуків є пошук зв'язків колишнього гендиректора Центру Івана Козленка із фірмою-забудовником, що працює на ділянці поруч із Центром.

2 листопада Держкіно повідомило про відстороненння Олени Гончарук від виконання обов'язків в.о. генерального директора «Довженко-Центру» за результатами аудиту. Вона залишається на посаді керівниці Музею кіно «Довженко-Центру».

Також Держкіно оголосило про призначення Юлії Каждан новою в.о. гендиректора «Довженко-Центру». За відкритими даними, вона є керівницею кінологічного центру «Ерсте Хунд», підприємства з діяльністю у сфері права «Джулія», юридичної фірми «Каждан та партнери». Її попередня діяльність не пов’язана зі сферою кіно.

Команда «Довженко-Центру» заявила про «рейдерське захоплення» після призначення Держкіно нового тимчасового керівника установи.

5 листопада Держкіно оголосило новий конкурс на посаду генерального директора «Довженко-Центру».  До того часу обов’язки керівника виконуватиме «професійний кризовий менеджер, який має усунути недоліки, виявлені під час перевірки».

8 листопада новопризначена в.о. директора Юлія Каждан вперше зустрілася з командою Довженко-Центру на порозі біля входу до офісу. Однак всередину будівлі співробітники її не пустили.

28 жовтня «Довженко-Центр» повідомив, що звернувся до суду з вимогою визнати незаконним та скасувати указ про «реорганізацію» установи. Центр раніше звинуватив Держкіно в спробі його ліквідувати, однак Держкіно це заперечує.

17 серпня 2022 року стало відомо, що Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому Центрі це вважають фактичною ліквідацією.  

У МКІП наголосили, що виступають проти ліквідації «Довженко-Центру» і що йдеться лише про реорганізацію установи.

Державне агентство України з питань кіно також заявило, що «Довженко-Центр» буде реорганізований, а не ліквідований.

Однак громадська рада при Держкіно вимагає відкликати рішення про реорганізацію «Довженко-Центру».

26 серпня комітет гуманітарної та інформполітики рекомендував скасувати наказ Держкіно щодо «Довженко-Центру».

Фото: відкриті джерела/Радіо Свобода

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY