detector.media
28.10.2022 22:09
«Довженко-Центр» подав позов проти Держкіно
«Довженко-Центр» подав позов проти Держкіно
Представники інституції кажуть, що несподівано дізналися про приватизацію двох корпусів Центру. Також, підкреслюють кінодіячі, вони не отримували пропозицій щодо того, як організація надалі буде утримувати себе і колекцію.

«Довженко-Центр» подав у суд на Державне агентство України з питань кіно, повідомляється на сторінці організації у фейсбуці. 

Як ідеться у позовній заяві, «Довженко-Центр» вимагає визнати незаконним та скасувати наказ №100 про «реорганізацію».

Підготовче засідання Господарського суду Києва відбудеться 29 листопада о 10:30 у залі №20 за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 44- Б.

Як стало відомо 17 жовтня, Фонд державного майна розпочав процес приватизації двох нежитлових будівель площею 3137 кв.м та 5927 кв.м. Їх «Довженко-Центр» здавав в оренду, а за отримані гроші, зокрема, робив ремонт.

Як вважає голова Держкіно Марина Кудерчук, приватизація не вплине на роботу «Довженко-Центру», оскільки стосується лише тих будівель, які здавалися в оренду. Представники «Довженко-Центру» наголошують«Виставлені на приватизацію корпуси роками приносили в державний бюджет надходження від оренди. Частина із них спрямовувались на утримання і поліпшення стану будівлі та обладнання Довженко-Центру, створення фондосховищ, поповнення колекцій, забезпечення гідних умов роботи, популяризацію мистецтва кіно через книги, виставки, кіноперформанси, покази тощо».

У серпні Держкіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У самому Центрі це вважають фактичною ліквідацією.  

У Міністерстві культури та інформаційної політики наголосили, що виступають проти ліквідації «Довженко-Центру» і що наразі йдеться лише про реорганізацію установи. 

Культурні інституції виступили проти реорганізації «Довженко-Центру». Відкликати цей наказ вимагає громадська рада при Держкіно, Коаліція РПРмедіаспільнота.

Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував скасувати наказ Держкіно щодо «Довженко-Центру».

Петиція про скасування реорганізації «Довженко-Центру» зібрала понад 25 000 голосів. Кабмін у своїй віждповіді на це звернення наголосив, що правонаступником майнових та немайнових прав та обов’язків «Довженко-Центру» буде «Українська анімаційна студія».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY