detector.media
27.08.2021 12:35
Герасим'юк: Канал «Наш» займається системною «скабєєвщиною» та заслуговує на санкції Нацради
Герасим'юк: Канал «Наш» займається системною «скабєєвщиною» та заслуговує на санкції Нацради
За її словами, виступ Петра Симоненка на каналі не був причиною для анулювання ліцензії, але став «останньою краплею».

Голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк в інтерв'ю «Укрінформу» розповіла, чому регулятор вирішив звернутись із позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Наш 365» (канал «Наш»).

За її словами, це було зроблено не тільки через виступ комуніста Петра Симоненка в одній із програм каналу, а й через велику кількість подібних прецедентів та «скабєєвщину» (Ольга Скабєєва – російська телеведуча-пропагандистка – ред.).

«Вони (канал «Наш» – ред.) робили багато подібних речей. Це симптоматична і систематична робота. Відповідно, вони заслужили на такі санкції», – сказала пані Герасим'юк.

Вона додала, що люди, які стоять за каналом, «запустили шалену хейтерську хвилю» в бік Нацради.

«Не хотіла б тобі навіть переказувати, як вони борються за "свободу слова" і які жахливі обрАзи придумують, запускають хвилі, щоби просто дістати особисто кожного з нас, хто голосував за рішення про передачу до суду справи про позбавлення цього каналу ліцензії. Ми це зробили не через передачу за участю Петра Симоненка, як пишуть. Це була остання крапля.

Ми призначили санкцію за програму, в якій брав участь Симоненко і де поширював мову ворожнечі, ображав Україну, громадян, Революцію Гідності, стверджував, що війна, яка забрала багато життів, це насправді громадянський конфлікт, у якому винна Україна, – одне слово, весь набір, який він постійно поширює. Канал вирішив надати ефір Симоненкові, ніби товариство страшенно скучило за лідером ліквідованої законом партії», – зазначила Ольга Герасим'юк.

Вона вважає, що журналісти, які вели той ефір, мали б балансувати думку гостя своїми запитаннями, але цього не зробили.

«Мало того, журналісти ще й підспівували йому. Ведучий, не можу згадати його прізвище, хоча він однозначно вважає себе зіркою (читала якийсь його пост), каже: мовляв, якби зараз могли побудувати двадцять таких ДніпроГЕСів, які побудувала колись Комуністична партія, то ми б зрозуміли, чому відбувається декомунізація. Не збагну, що там у голові в цього молодого чоловіка… Може б, він ще про Біломорканал згадав, на будівництві якого загинуло стільки людей… Можливо, це через недосвідченість, але хіба можна допускати в політичні речі недосвідчених людей?» – сказала голова Нацради.

За її словами, після рішення регулятора на його адресу з'явились дописи на кшталт «Дикуни з Національної ради – ми з німі разбєрьомся».

«Я чекаю: хай вони з нами розберуться», – додала Ольга Герасим'юк.

Раніше канал «Наш» отримав два попередження та два штрафи понад 200 тисяч гривень на засіданні 27 травня та 28 квітня. А також штраф у розмірі понад 228 тисяч гривень та два попередження на засіданні 10 червня.

Нацрада вирішила звернутись із позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Наш 365» (канал «Наш») через те, що компанія не усунула порушення, за які вже отримала штрафні санкції. Йшлося, зокрема, про ефір 4 травня 2021 року, де гостем студії був політик Петро Симоненко, він висловлювався про Православну церкву України. На думку регулятора, його слова «мають ознаки розпалювання релігійної і національної ворожнечі та ненависті». 

Генеральний продюсер телеканалу «Наш» Володимир Грановський вважає, що Нацрада програє суд щодо анулювання ліцензії мовника.

Фото: ukrinform.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY