Межигір'я та Бомж-ТБ

Межигір'я та Бомж-ТБ

28 Вересня 2013
13632
28 Вересня 2013
10:43

Межигір'я та Бомж-ТБ

13632
Межигір'я та Бомж-ТБ
Межигір'я та Бомж-ТБ
Я в захваті! Уповноважені "люді в разном" роблять фільму "Відкритий доступ" неймовірно крутий піар.

Як про це й говорив Сергій Лещенко, нерв тягнеться через фільм "Межигір'я", який відкриває документальний кіноальманах "Відкритий доступ".

Розкажу про те, що бачила я.

За 10 хвилин до показу я з чоловіком зайшла в кар'яню на першому поверсі "Кінопанорами" – взяти кави з собою. Поки шуміла еспресо-машина, крізь велику вітрину було видно, як до кінотеатру зайшло дві організовані групи доволі бідно одягнутих людей. Тоді ми вагалися, хто це – герої котрогось із фільмів чи провокатори імені шансону і блатняка?

Таки друге. Це стало ясно одразу, щойно ми зайшли до кінозали. Характерний запах перегару, брудного одягу й тіла (всі ми його нюхали взимку в підземках, коли так сильно "пахне бомжами"). Сумнівів не було. Трохи фоток для атмосфери – тут.

На двох перших рядах організовано сіли явно соціально неблагополучні люди з бейджиками та надрукованими на принтері на простому папері написами "преса" та "кореспондент". Вони були п'яні, вигукували "Коли кіно?", курили в глядацькій залі, ображали журналістів, які робили фото та вели відеозйомку. На моїх очах одна з цих представників "преси" намагалася вдарити дівчину, котра її фотографувала. На тому місці могла опинитися я – пощастило, бо я стояла трохи далі.

О 18-55 з заднього ряду якийсь чоловік вигукнув точний час. Я пам'ятаю, він із гарнітурою у вусі бігав і на вушко роздавав вказівки "правильним людям".

Міліцію на той момент уже, здається, викликали.

Щойно провокаторів почали виводити, з балкону кинули декілька димових шашок. Запашок ще той, але люди, котрі нюхали газ біля Українського дому, таких штук не бояться.

Ось невелике відео-попурі про представників "преси", котрі намагалися зірвати показ "Відкритого доступу". Попереджаю – багато ненормативної лексики, бо контингент був характерний.

Відео Віталія Лямічева.

Тут є перші хвилини після димових шашок татпросто низка цікавих антропологічних моментів – зокрема колишній викладач Аксіньї Куріної, котрий на камеру говорить, що "такі покази треба зривати". Звать його Олександр Рутковський – щоб країна знала героїв:) Цей же дядя колись зривав модеровану Максом Буткевичем подіумну дискусію на фестивалі "Молодість".
 
 
Фільм таки почали показувати – після оформлення актів і виведення представників Бомж-ТВ з кінозали.

Поки ми чекали на початок показу, пам'ятаю, приїхала біла тойота з написом "беркут", і біля неї товклися "люді в разном".

А далі ви все знаєте – приїхали сапери нас розміновувати, бо нібито хтось щось мінував. Одна радість, що 4 з 5 фільмів ми таки подивилися.

Я думаю, на всі наступні покази треба вервечкою водити всіх можливих послів, міжнародних активістів та інших зацікавлених. Щоб просто скандал із замінуванням щоразу ставав міжнародним скандалом.

І тоді в Януковича буде шанс зробити широкий жест – захистити ображених і запросити всіх на кіносеанс-показ "Відкритого доступу" в Межигір'ї.

АПД: Ірина Кошкіна також писала про таке: "Дякуючи київським "коркам" я дізналася, що у Києві сьогодні щось замінують. Я майже на 100% впевнена, що бомбу будуть шукати сьогодні в районі Шота Руставелі 19, близько 19 години вечора. Дивує тільки дивовижний професіоналізм 3 автобусів мєнтів, машини вибухотехніків і автобусу беркуту, які про це дізналися ще об 11 ранку... (дуже буду рада, якщо виявиться, що в своїх припущеннях я помилилася) ". Відео до опису тут.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ірина Славінська, «Украънська правда. Блоги»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13632
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду