detector.media
28.09.2013 10:43
Межигір'я та Бомж-ТБ
Межигір'я та Бомж-ТБ
Я в захваті! Уповноважені "люді в разном" роблять фільму "Відкритий доступ" неймовірно крутий піар.

Як про це й говорив Сергій Лещенко, нерв тягнеться через фільм "Межигір'я", який відкриває документальний кіноальманах "Відкритий доступ".

Розкажу про те, що бачила я.

За 10 хвилин до показу я з чоловіком зайшла в кар'яню на першому поверсі "Кінопанорами" – взяти кави з собою. Поки шуміла еспресо-машина, крізь велику вітрину було видно, як до кінотеатру зайшло дві організовані групи доволі бідно одягнутих людей. Тоді ми вагалися, хто це – герої котрогось із фільмів чи провокатори імені шансону і блатняка?

Таки друге. Це стало ясно одразу, щойно ми зайшли до кінозали. Характерний запах перегару, брудного одягу й тіла (всі ми його нюхали взимку в підземках, коли так сильно "пахне бомжами"). Сумнівів не було. Трохи фоток для атмосфери – тут.

На двох перших рядах організовано сіли явно соціально неблагополучні люди з бейджиками та надрукованими на принтері на простому папері написами "преса" та "кореспондент". Вони були п'яні, вигукували "Коли кіно?", курили в глядацькій залі, ображали журналістів, які робили фото та вели відеозйомку. На моїх очах одна з цих представників "преси" намагалася вдарити дівчину, котра її фотографувала. На тому місці могла опинитися я – пощастило, бо я стояла трохи далі.

О 18-55 з заднього ряду якийсь чоловік вигукнув точний час. Я пам'ятаю, він із гарнітурою у вусі бігав і на вушко роздавав вказівки "правильним людям".

Міліцію на той момент уже, здається, викликали.

Щойно провокаторів почали виводити, з балкону кинули декілька димових шашок. Запашок ще той, але люди, котрі нюхали газ біля Українського дому, таких штук не бояться.

Ось невелике відео-попурі про представників "преси", котрі намагалися зірвати показ "Відкритого доступу". Попереджаю – багато ненормативної лексики, бо контингент був характерний.

Відео Віталія Лямічева.

Тут є перші хвилини після димових шашок татпросто низка цікавих антропологічних моментів – зокрема колишній викладач Аксіньї Куріної, котрий на камеру говорить, що "такі покази треба зривати". Звать його Олександр Рутковський – щоб країна знала героїв:) Цей же дядя колись зривав модеровану Максом Буткевичем подіумну дискусію на фестивалі "Молодість".
 
 
Фільм таки почали показувати – після оформлення актів і виведення представників Бомж-ТВ з кінозали.

Поки ми чекали на початок показу, пам'ятаю, приїхала біла тойота з написом "беркут", і біля неї товклися "люді в разном".

А далі ви все знаєте – приїхали сапери нас розміновувати, бо нібито хтось щось мінував. Одна радість, що 4 з 5 фільмів ми таки подивилися.

Я думаю, на всі наступні покази треба вервечкою водити всіх можливих послів, міжнародних активістів та інших зацікавлених. Щоб просто скандал із замінуванням щоразу ставав міжнародним скандалом.

І тоді в Януковича буде шанс зробити широкий жест – захистити ображених і запросити всіх на кіносеанс-показ "Відкритого доступу" в Межигір'ї.

АПД: Ірина Кошкіна також писала про таке: "Дякуючи київським "коркам" я дізналася, що у Києві сьогодні щось замінують. Я майже на 100% впевнена, що бомбу будуть шукати сьогодні в районі Шота Руставелі 19, близько 19 години вечора. Дивує тільки дивовижний професіоналізм 3 автобусів мєнтів, машини вибухотехніків і автобусу беркуту, які про це дізналися ще об 11 ранку... (дуже буду рада, якщо виявиться, що в своїх припущеннях я помилилася) ". Відео до опису тут.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY